PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

19.10.2012

Autor: Vojtěch Pospíšil

Sekaninová vs. Šlambor: volba za trest

2. kolo senátních voleb v Prostějově


Česká televize odvysílala patnáctiminutový senátní duel (senátní obvod č. 62, Prostějov), kde se utkala současná senátorka Božena Sekaninová (ČSSD) a její protikandidát Jaroslav Šlambor (KSČM).

Duel můžete shlédnout zde.

Co cítí řada voličů? Na jedné straně nutkání nejít ve druhém kole k urnám vůbec („ať je nízká volební účast, ať si ti levičáci zase tak moc nefandí"), na druhé straně nutkání postavit se komunistům vždy a za všech okolností („bojovat proti nacismu a komunismu až do jejich úplného zničení, je morální povinností každého slušného člověka").

Není těžké nahlédnout, že to druhé nutkání je morální apel, a že je mnohem silnější. Bude to tedy volba menšího zla.

Avšak těžce demoralizující jsou pro voliče tyto dvě věci:

1. Z televizního duelu je patrné, že Jaroslav Šlambor svojí inteligencí několikanásobně převyšuje Boženu Sekaninovou.

2. Senátorka Sekaninová by sama případnému nastupujícímu bolševismu nebyla schopna odolávat ani vteřinu. Už teď ji mají komunisté na lopatě, protože jak v souvislosti s případnou vládní spoluprácí ona sama v pořadu říká: „...bude legitimní když (komunisté) v té vládě budou, protože je to rozhodnutí vlastně těch voličů..."

Ad 1) To, že je člověk inteligentní, ještě neznamená, že nemůže vykonávat i ty nejzvrhlejší akty zločinecké ideologie. Inteligentní člověk v takových službách bývá naopak mnohem nebezpečnější (vzpomeňme třeba na vynikající mozky, které byly přirozenou a esenciální součástí celé nacistické mašinérie).

Ad 2) Nezbývá než doufat, že pokud by se komunisté měli opět utrhnout ze řetězu, našlo by se ještě zavčas ve vedení ČSSD dost lidí se zdravým pudem sebezáchovy a celá ČSSD (včetně „poslušné" senátorky Sekaninové) by se nakonec komunistům razantně postavila.

Je to trochu kostrbatá konstrukce, ale připomeňme, že sociální demokraté mají s komunisty historicky ryze špatnou zkušenost. Přesto právě v těchto dnech s nimi vesele vyjednávají ve většině krajů. Koneckonců špatnou zkušenost má s komunisty i většina obyvatel ČR a výsledky voleb tomu neodpovídají.

Druhé kolo senátních voleb bude tedy v Prostějově (ale nejen tam) volbou za trest.

Je to trest za to, že se nám do dnešních dnů nepodařilo KSČM zrušit, zakázat či rozprášit.

Ale hlavně je to trest za to, že jsme nedokázali účinně čelit lidem, kteří na pravici přes dvacet let diskreditovali (a dodnes diskreditují) konzervativní ideály svobody a řádu.