PODPORUJEME

Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

19.05.2009

Autor: Městské sdružení Konzervativní strany Brno

Předání Ceny za propagaci komunismu

Primátor Onderka odmítl převzít Cenu za propagaci komunismu


Dnes v před 8 hodinou odmítl primátor města Brna R. Onderka (ČSSD) převzít Cenu za propagaci komunismu, kterou mu udělila Konzervativní strana. Cena mu byla přiznána 24. dubna za rozhodnutí navrátit na pomník rudoarmějců komunistické symboly v Brně-Králově Poli a to i přes protest dnes více než 1 300 občanů na www.poctapadlym.cz.

Součástí Ceny za propagaci komunismu je intarsie Vladimíra I. Lenina a marxistické knižní publikace Jaroslava Šabaty a člena Městského výboru KSČM zodpovědného za propagaci Aleše Kopky, který sám navrhl Magistrátu města Brna symbol zkříženého srpu a kladiva 20 let po pádu komunismu na pomník v Brně umístit a v roce 2006 zakázku v hodnotě cca 60 tis. Kč obdržel a realizoval. Na aktuální zakázku vynaložilo město Brno cca 730 tis. Kč.

Současně s primátorem Onderkou získali Zvláštní uznání za propagaci komunismu také členové Rady města Brna, kteří dne 2. března 2009 rekonstrukci s instalací zkříženého srpu a kladiva jednohlasně schválili:

MUDr. Daniel Rychnovský (KDU-ČSL), Ladislav Macek (ČSSD), Ing. Oliver Pospíšil (ČSSD), JUDr. Jiří Oliva (ČSSD), MVDr. Vlastimil Žďárský (ČSSD), Mgr. Jaroslav Suchý (KDU-ČSL), PhDr. Jiřina Belcredi (Brno 2006 - Tým J. Zlatušky), Mgr. Martin Ander, Ph.D. (SZ) a Ing. Jana Drápalová (SZ).

Z oceněných jako jediná cenu osobně převzala Ing. Jan Drápalová. Cena pro primátora Onderku mu byla spolu se Zvláštními uznáními pro ostatní výše uvedené členy Rady města Brna ponechána na vrátnici Nové radnice.

 

V Brně dne 19. května 2009

RNDr. Svatopluk Kalužík

předseda Městského sdružení Konzervativní strany Brno

 

Kontakt:

Svatopluk Kalužík, mobil: 602 501 853, mail: msbrno@konzervativnistrana.cz

www.konzervativnistrana.cz


Fotodokumentace