PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

10.06.2009

Autor: Ing. František Kopečný

Milada Horáková – asociace

Je ostudou, že prokurátor Vaš má jistě vyšší důchod, než jeho oběti, pokud přežily a nedostaly přímo trest smrti.


Včera jsme se dodívali na efektivní komunistickou propagandu (kam se hrabe břídil Goebels). Jen matně si pamatuji na tísnivou atmosféru doma, neměl jsem ještě jedenáct roků, a rodiče si asi nedovolili mluvit ani před vlastními dětmi. Podpis anticharty jsem už prožil jako dospělý. Ale zlé jsou i ty současné asociace. Jistoty a závist byly u počátků jednačtyřiceti let komunismu. Zbyla z nich jen jistota trvalého se vzdalování od vyspělého světa a utrpení statisíců. Podle průzkumu jsou nejméně spokojeni s důchody členové KSČM a ČSSD. Příliš sametová revoluce nesáhla na peníze oporám zločineckého systému. Ten dovedl po měně dávat starobní důchody 90 Kčs. Nevadí, že takto ocenění dřeli celý život. Však to byli nepřátelé režimu. Ti mají dodnes důchody nižší než straníci, zvláště ti zasloužilí. Je ostudou, že prokurátor Vaš má jistě vyšší důchod, než jeho oběti, pokud přežily a nedostaly přímo trest smrti.

Kdy si konečně uvědomíme, že jistoty, pokud vůbec jsou, získáváme jen tvrdou a poctivou prací? Pokud vám je někdo slibuje, nevěřte mu. Je mi úzko, když si uvědomím, že žiji v zemi, kde si stále většina lidí myslí, že jim někdo zaručí splnění snu o pečených holubech, kteří sami létají do huby. Nejen apoštol Pavel, ale i komunista Gottwald říkali: „Kdo nepracuje, ať nejí!", ale Pavel k tomu přidává: „Pracuj tak, abys uživil sebe a rodinu a zbylo ti pro potřebné!".

Abych ty asociace ukončil trochu lehčeji, přidávám slova písničky, na kterou si vzpomněla po jednom večeru s Horákovou manželka a zazpívala ji. Jmenuje se nadějně „Zelené pláně", nápěv budovatelský, dobře dokumentuje dobu a zase není tak známá, jako ty další budovatelské písně, co se starší generaci vtíravě vracejí:

Ej, zelenými pláněmi, se táhne země má, ta země mezi zeměmi, ta země sovětská a na ní stalinští sokoli dnem nocí drží stráž, když do závodů a do polí jde v práci národ náš.

V krajích o nichž si neslyšel a nikdy nebyl v nich, tam zní a stoupá do výše náš komsomolský smích. Soudruh Stalin stál nám po boku a ze stalinských škol první v práci, první v útoku, jde smělý komsomol.

 

10. června 2009

Ing. František Kopečný, Přerov