PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

18.01.2011

Autor: Martin Rejman

Dopis premiéru Nečasovi

Kauza Drobil


16. prosince 2010

 

Vážený pane předsedo vlády,

obracím se na Vás v kauze odvolaného předsedy Státního fondu životního prostředí Libora Michálka, neboť spolu se svými kolegy sdílím obavu o osud Vaší vlády, do níž rozumní lidé vkládají naděje, že provede potřebné zdravotní, sociální a důchodové reformy a zastaví korupci.

I když ministr životního prostředí p. Drobil, který Vám už v pondělí nabídl resignaci, ovšem s podmínkou, že nejprve personálně "vyčistí" SFŽP, dnes skutečně resignoval, neřeší to situaci. Sdělení, která poskytl ředitel Michálek sdělovacím prostředkům, znějí přesvědčivě. Vysvětlení ministra Drobila jak v tisku, tak na tiskové konferenci nejenže nebudí důvěru, ale podezření s korupčního jednání zvyšují a nejsou důstojná ministra Vaší vlády.

Snažím se pochopit, pane premiére, Váš postoj k celé kauze i k p. ministrovi jak obavami o osud koalice, tak napjatou situací v ODS. Nechápu však, proč má být trestán člověk, který byl podroben nátlaku, otevřeně seznámen s korupcí nevšedního rozsahu, související s výstavbou pražské čističky, a který se nebál a pro získání důkazů pořídil nahrávky; bez nich by korupci nedokázal. Ne ředitel Michálek, ale jeho kolegové "mají charakterové vady, které se teď v plné nahotě projevily". Věřím, že odvolání ředitele Michálka bude zrušeno nejen jako nespravedlivé, ale i proto, aby se veřejnost nemohla domnívat, že ne zkorumpovaní, ale ti, co jsou ochotni s korupcí bojovat, jsou trestáni.

Důvěra ve Vaši vládu, vážený pane premiére,  je spojována zejména s Vaší osobou.

Dovolte mi, prosím, požádat Vás nejen jako předsedu vlády, ale i jako čelného pravicového, konzervativního politika a křesťana, abyste odolal tlakům na zametení kauzy pod koberec. Jsem přesvědčen, že máte jedinečnou a možná neopakovatelnou příležitost dokázat veřejnosti, že boj s korupcí není jen líbivé heslo, ale vážně míněná cesta k obnovení důvěry veřejnosti k pravicové, tedy slušné a spravedlivé politice. Vezmete tím i vítr z plachet levicové opozici a zamezíte jejímu návratu do vlády.

S úctou, důvěrou a s díky,

Martin Rejman

exkancléř Konzervativní strany