PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

04.03.2008

Autor: Jan Kubalčík

Zpráva

ze semiráře Občanského institutu "Svobodná společnost v 21. století" spolupořádaného Konzervativní stranou a nadací Hanns Seidel Stiftung.


Ve dnech 29. února - 2. března 2008 se v Brně uskutečnil seminář „Svobodná společnost v 21. století". O organizační stránku akce se postaralo Městské sdružení Konzervativní strany Brno, program semináře včetně řečníků zajišťoval pražský Občanský institut.

Semináře Občanského institutu bývají nevšední příležitostí k seznámení se se základními idejemi svobodné společnosti. Nejinak tomu bylo i v Brně: během tří dnů, nabitých přednáškami a debatami, nám kolegové z OI, Roman Joch, Vojtěch Belling a přizvaní přednášející Vít Hloušek a Jiří Georgiev oprášili staré a ukázali nové pohledy konzervativního myšlení na soudobé otázky. Řeč byla o vymezení politických doktrín, o svobodě, hlavních zahraničně-politických výzvách, politické korektnosti, evropské integraci...

Máme naději, že celý program, ač intelektuálně náročný, přinesl účastníkům, kterých se na přednáškách vystřídalo přes 20, žádoucí inspiraci pro jejich občanské a lidské počínání.

Děkujeme a těšíme se na příští setkání!

 

V Brně 3. března 2008

 

Jan Kubalčík

spoluorganizátor semináře a místopředseda Konzervativní strany

www.konzervativnistrana.cz