PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

02.02.2010
Kategorie: Sociální politika

 

Dopis panu premiérovi - Nenechme umírat bližní bez pomoci

E-mail předsedovi vlády ČR panu Janu Fischerovi provázející tiskové prohlášení Konzervativní strany k situaci bezdomovců.


Vážený pane premiére,

 

Konzervativní strana ve své tiskové zprávě vyzývá vládu, politické strany, charitativní organizace a veřejnost, aby nebyly lhostejnými k situaci bezdomovců, a to nejen v letošní mrazivé zimě, kdy někteří umírají na ulici. Není pro nikoho omluvou, že si řada bezdomovců zavinila svou zlou situaci sama, že řada z nich dokonce odmítá pomoc.

 

Věřím, pane premiére, že i Vám osobně a členům Vaší vlády není lhostejné, v jakých podmínkách část našich spoluobčanů žije. Žádám Vás proto, abyste využili všech možností, které státní aparát má, na př. okamžité organizování týmů policie a zdravotníků, které vyhledají bezdomovce a poskytnou jim potřebnou pomoc včetně dopravy do existujících útulků (policie sama nejlépe ví, kde bezdomovci přespávají). Pokud poskytovatelé útulků snad nemají dostatek prostředků, je jistě i v dnešní nepříznivé finanční situaci v možnostech vlády tuto pomoc financovat.

 

Dále věřím, že Vaše vláda může připravit legislativu, resp. zákon o statutu bezdomovce s jasně vymezenými právy a povinnostmi a příjmout programy pro znovuzačlenění bezdomovců do společnosti. Je to nejen v jejich zájmu, ale i v zájmu občanů, kterým jsou bohužel někteří bezdomovci nebezpeční svojí agresivitou, krádežemi i nakažlivými nemocemi. Takový zákon jistě dostane podporu napříč politickým spektrem.

 

Doufám, vážený pane premiére, ve Vaši příznivou reakci,

 

S díky a úctou,

Martin Rejman

kancléř Konzervativní strany