PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

10.11.2008

Autor: Dušan Stuchlík

Den po volbách

Povzdech nad výsledkem prezidentských voleb v USA.


Celoživotní profesionální politik, tedy jinak řečeno šíbr a hýčkaný chlapík, který se živí tím, že slibuje, vyhraje nad chlapem, který neváhal nasazovat život pro svoji zem a osobně v praxi poznal realitu a humanismus levicové vlády (jinak řečeno: komunistický kriminál). Je tedy již jasné, ze infekce ztráty soudnosti, pocit že všechno se dá okecat a pak nasadit růžové brýle, přeskočily přes Atlantik.

Už to vidím, jak třeba v Iránu (a Moskvě) oslavují, neboť žvanit a „vyjednávat" (tedy klasický levicový postup), se bude tak dlouho, dokud Irán nebude mít své rakety a jejich jaderný obsah, hotové... A začne se vydírání a nestabilita v celém regionu, cena ropy poletí nahoru (k ohromné spokojenosti dalších vývozců ropy, v čele s Ruskem). Možná bude následovat útok na Israel, či israelská prevetnivní akce ... a jsme v háji. Odkázaní na milost a nemilost Rusku a islamistům, a to z počátku energeticky a pak i bezpečnostně.

Chápu sice, že pokud někomu chybí historická zkušenost s machiavelistickými depotickými systémy a režimy, tak se nechá opíjet rohlíkem a věří na „vyjednávání". Jenže islamisté, Rusové a Číňani (a jiné „tuhé" režimy), na jednání kašlou, je to zpravidla jen metoda k získání času na posílení své síly. (Oni posilují a svého vyjednávajícího protivníka nutí k ústupkům.)

Měli možnost zvolit chlapa, který mechanismus despotického systému zažil (a to je nepřenositelná zkušenost) a navíc zná cenu lidského života (viděl umírat a smrti byl několikrát blíž než kdokoliv jiný) a tedy zná cenu, kterou stojí válka. Místo toho zvolili formálně vzdělaného člověka, který žije celý život v bezpečí systému, kde se všechno dá okecat a dojednat, nejhůř to skončí před soudem... a pokud se někteří Američané opájí tím, že Obama zlepší sociální situaci „sociálně slabých", tak jsou, obávám se, vedle jak ta jedle. Ne že by nechtěl, to jistě ano, jenže za situace, kdy Irán dokončí jadernou bombu a bude moci zagresivnit politiku (Rusové ji zagresivnili už teď), tak cena nafty poroste a USA budou rády, když si budou schopny ochránit vlastní kůži a jakž takž udržet stávající systém. Na nějaké sociální experimenty (pardon, programy) už nebude energie a peníze.

Jediné, co by mohlo Obamovu politiku, tedy USA (a taky částečně Evropu), zachránit je, kdyby byl schopen aplikovat základní schéma pouličního přežití. Tedy dávat všem ostentativně najevo, že po zbrani je schopen sáhnout každým okamžikem. Jenže tohle JEMU nikdo z chlapů „síly" neuvěří. To by Medvěděv, Ahmadínežád nebo Asad uvěřili McCainovi, ale u Obamy...?

Myslím, že v despotických zemích teče šampaňské proudem. Kromě Iránu: Tam v extázi s hlavou u koberec děkují Aláhovi za naivitu nadpoloviční části amerických voličů.

A jsme na klouzačce do nejčernějších míst... za radostného televizního juchání části američanů, kteří mají pocit, že zvolili správného chlapíka, který pomůže Americe a bude schopen „vyjednávat" se světem. Jenže část současných zemí je vedena velmi ambiciozními muži, kteří mají v úmyslu expandovat a násilí se neštítí. A toho, kdo nedává ostentativně najevo schopnost přistoupit okamžitě k tvrdé obraně (a preventivnímu užití síly), budou vydírat. K čemu to, obávám se, povede, jsem popsal výše. Zhoršení bezpečnostní situace, zvýšení cen ropy, ekonomická závislost a recese... Prostě se zdá, že končí jedna relativně klidná éra.

Jo, dnes je blbej den.

 

5. listopadu 2008

 

Dušan Stuchlík