PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

31.03.2005

Autor: Martin Vadas

Policejní stát v srdci Evropy

Zpráva o demonstraci na Václavském náměstí a o zásahu městské policie proti ní.


Grosstapo pod vedením ředitele Stejskala

Záměrně řízeného incidentu se dopustila Městská policie v Praze, řídil ho přímo na místě ředitel MP Praha 1 Miroslav Stejskal. Stalo se tak 30.3.2005 po 17. hod na Václavském náměstí v Praze, pět let po začátku 21. století. Pod záminkou neoprávněného záboru veřejného prostranství ( 2x 0,70 m2 plochy pod stativy nesoucími dvě reprobedny - tak jako tomu bylo již desetkrát nebo stokrát předtím nejen u koně, ale všude, kde se občas konají nějaké občanské protesty) proti řádně ohlášené demonstraci ředitel Stejskal zorganizoval manévry mimořádně početné jednotky Městské policie. Vozidla MP v rozporu se zákonem o provozu na pozemních komunikacích parkovala na chodníku a další přímo v komunikaci tvořila překážku silničnímu provozu na velmi frekventovaném Václavském náměstí.

Strážníci úmyslně poškodili panu Horváthovi stativ a zabavili reprobednu, aby tím zabránili ozvučení demonstrace proti zkompromitovanému premiérovi Stanislavu Grossovi. Občan pan Mráz, který se strážníky diskutoval, byl úmyslně sražen příslušníkem Městské policie pod projíždějící automobil, který jen zázrakem stačil zastavit těsně před ležícím tělem. Pan Mráz se se štěstím znovu narodil. Příslušník Policie České republiky - služební číslo 229421, jenž byl na místě občany upozorněn na nebezpečný útok příslušníka Městské policie na pana Mráze, který ho strčil pod projíždějící automobil, i na krádež aparatury pana Zbyňka Horvátha, odmítl zasáhnout na obranu zdraví a majetku občanů, nezákonnosti ignoroval a šel se schovat z dosahu objektivů kamer.

Pod sochou Svatého Václava se 30. března sešlo znovu asi 300 protestujících občanů, kterým se nelíbí, že Stanislav Gross se drží v křesle premiéra, přestože je vážně podezřelý, že svůj luxusní byt financoval z nejasných zdrojů, že před vstupem České republiky do EU spekulativně nakupoval pozemky (namísto aby uhradil své údajné dluhy), ačkoliv občany ujišťoval o stabilitě cen po vstupu do EU, zřizoval si policejní jednotky přímo podřízené ministrovi vnitra, vyznamenal se instalací komunistických a estébáckých kádrů v policii, na vnitru, ve státní správě a jinde ve státní sféře, budoval svůj klientelistický stát ve státě - 291 delegátům sjezdu ČSSD to během víkendu nevadilo - občanům na Václavském náměstí ano.

Přítomné oslovil ing.arch. Darek Dupal, současný hlavní organizátor protestů za odstoupení Stanislava Grosse, Grosstapem pronásledovaný Vladimír Hučín, bývalý důstojník BIS, Jan Šinágl, předseda petičního výboru za veřejný soud s Vladimírem Hučínem, Erik Matouš, bývalý hlavní organizátor protestů za odstoupení Stanislava Grosse před Úřadem vlády a spoluorganizátor setkání písničkář Zbyněk Horváth ze Zlína, který účastníkům protestu zazpíval několik písní, stejně jako zpěvačka Ali Weisová se svým aktuálně znějícím hitem „Pereme špinavé prádlo" s textem Františka Gellnera (1881-1914).

Před sedmou hodinou večerní se lidé rozešli pobouřeni brutálním zásahem městských strážníků. U kořenů jednoho stromu na chodníku Václavského náměstí zůstala připomínka ostudného premiéra - zahrádka z mávátek architekta Dupala s obrázky zvířátek Grossodýla, Grossodlaka, Grosse, Grossice, Grossela, Grussy a jiné havěti.

Jak dlouho ještě bude třeba se takhle scházet? Kdo vydrží déle - politici držící u moci nevěrohodného premiéra, který dělá ostudu celé České republice, nebo protestující občané se zbytky svědomí a trpělivosti?

 

Martin Vadas