PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

11.01.2006
Kategorie: Zdravotnictví

Autor: Martin Rejman, Jan Kubalčík

Odpověď předsedovi vlády České republiky Jiřímu Paroubkovi

na jeho neomalenou reakci.


Pane předsedo vlády,

12.12.2005 jsme Vám poslali Tiskovou zprávu Konzervativní strany, podepsanou předsedou MUDr. Janem Fořtem, vyjadřující názor na kompetenci a morální předpoklady MUDr. Ratha řídit ministerstvo zdravotnictví, s krátkým dopisem, ve kterém jsme Vás požádali o jeho odvolání.

15.12.2005 jste nám poslal e-mail tohoto znění: Pánové, nevím, koho zastupujete a koho reprezentujete: dvě nuly jsou v součtu jen nula. S přátelským pozdravem Jiří Paroubek, předseda vlády České republiky.

Tímto dopisem jste nezůstal nic dlužen pověsti arogantního hulváta a velmi působivě jste dokázal, jak pohrdáte názory, které se neshodují s Vašimi. Ptáte se, koho zastupujeme: především Konzervativní stranu, což je neparlamentní politická strana. Ale vyjadřujeme také názor nezanedbatelné části občanů, kteří jsou stále více znechuceni ba přímo ohrožováni jednáním ministra Ratha. Ovšem i kdybychom byli sami dva, dovolujeme si Vám sdělit, že počty nejsou nejdůležitější i když pro Vás je to zřejmě to jediné, co je pro Vás podstatné. Správnost a pravdivost myšlenky se však od počtu těch, kteří ji zastávají, neodvíjí. Demokracie je kromě jiného ve velké míře právě z tohoto důvodu ochranou menšinových názorů, v nich se totiž, stejně jako v těch většinových, mohou cenná zrníčka pravdy ukrývat. Prokázal jste, že toto je Vám zcela cizí.

Pane předsedo vlády, máme novoroční přání: abyste po červnových parlamentních volbách, v zájmu návratu slušnosti do politiky, již dále nemohl ovlivňovat dění v této zemi.

V Praze, dne 11. ledna 2006

Martin Rejman, kancléř
Jan Kubalčík, člen předsednictva Konzervativní strany