PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

28.01.2007

Autor: Dan Drápal

Nějak se mi to nezdá...

Během této kampaně jsem se z odpůrce pana Čunka stal ... nikoli jeho příznivcem, ale přinejmenším sympatizantem.


Na úvod musím uvést, že jako člen KDU-ČSL jsem byl nešťastný z raketového vzestupu Jiřího Čunka a opakovaně jsem ústně i písemně dával najevo nesouhlas s jeho řešením romské problematiky. Nepatřím tedy do jeho fan-klubu a myslím si, že takto raketový vzestup není zdravý pro nikoho.

Nicméně současný „hon na Čunka" se mi dosti nezdá - z několika zcela praktických důvodů, které se pokusím popsat.

Navrhuji Vám udělat si osobní test, který jsem si udělal já. Můžete odhadnout, na jaké finanční rovině se pohybujete a zvolit si relativní koeficient vůči Jiřímu Čunkovi, který se pohybuje v řádu desetitisíců až statisíců. Vy se možná pohybujete v řádu tisíců až desetitisíců, několik málo z vás možná v řádu statisíců až milionů. (Ti, kdo se pohybují výše, asi čtou jiné tiskoviny.)

Zkuste si vzpomenout na finanční operace, které jste prováděli před čtyřmi až sedmi lety. Zkuste si vzpomenout na dobu těchto operací (v rozmezí dvou měsíců) a na přibližnou výši částky (v rozmezí pěti procent).

Zkuste se nenápadně zeptat svých příbuzných, kteří věděli o vašich finančních operacích, kdy proběhly.

A zkuste pak najít relevantní doklady k těmto operacím.

Považuji se za člověka pořádkumilovného, ale přiznám se, že jsem dopadl hůře než pan Čunek. Vím, že jsem určité operace provedl, ale nedokázal jsem si vzpomenout, zda to bylo před pěti lety nebo před sedmi lety. Přesné částky si už nepamatuji vůbec.

Moji příbuzní dopadly ještě hůře. Někdy se netrefili ani v rozmezí dvou let.

Být investigativním novinářem Mladé Fronty Dnes, zajímal bych se o to, kolik asi bankovních výběrů v rozmezí 450 000 - 600 000 proběhne v bankovních pobočkách na okrese Vsetín v průměru za jeden či dva měsíce. Nešel by vklad pana Čunka „propojit" ještě s nějakým jiným?

„Důkazy" proti panu Čunkovi zřejmě stojí na svědectví ženy, která proti němu prokazatelně něco má, a která o těchto podezřelých transakcích prý už před pěti lety řekla svým dobrým známým.

Přiznám se, že jejich svědectví by pro mne mělo asi tak hodnotu papíru, na němž je vytištěn článek o něm.

Dále mám silné námitky proti neustálému opakování, že pan Čunek říká pokaždé něco jiného. Čtu všechny články o něm dosti pozorně a porovnávám je s Čunkovými vystoupeními v rozhlase a v televizi, ale něco takového mi uniklo. Přestože poslouchám velmi pozorně.

Musím se přiznat, že během této kampaně jsem se z odpůrce pana Čunka stal ... nikoli tedy jeho příznivcem a stoupencem jeho názorů, ale přinejmenším sympatizantem.

A zdá se mi, že vytrvalý tlak na kteréhokoliv politika, aby okamžitě, teď hned, doložil všechny své bankovní operace z doby před pěti lety, s neustálými výslechy a registrací sebemenší odchylky v jednotlivých výpovědích, by se mohl stát jistým nástrojem na odstřel kohokoliv.

 

28. ledna 2007

 

Dan Drápal