PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

18.04.2008

Autor: Čestmír Hofhanzl

Nechci mít společné dějiny s nepotrestanými zločinci

Reakce na text Anny Šabatové "Mašíni rozdělují. Dokážeme mít společné dějiny?", Lidové noviny, úterý 8. dubna 2008.


Motto: „Nepotrestané zlo je vždy základem zla budoucího a horšího."

 

Ad Anna Šabatová: „Mašíni rozdělují. Dokážeme mít společné dějiny?", Lidové noviny, úterý 8. dubna 2008.

 

Kdybych si nepamatoval a narodil se až někdy v sedmdesátých letech jako mé děti, snad by mne úvodník Anny Šabatové nepobouřil a nemusel urazit. Pamatuji, jak naše drobná maminka zůstala s námi čtyřmi dětmi sama, když tátu pro výstrahu ostatním zavřeli do pracovního tábora. Ještě jsme měli štěstí, nepověsili ho, jenom z nás udělali dobytek. Viděl jsem, jak úmyslně, systematicky zničili a vykořenili elitu českého venkova. Venkovské selské rody, jejichž děti byly navyklé těžké práci a dodržování morálních norem, se stávaly elitou celé země. Tak jako na konci středověku v Anglii, základy velikosti Británie položili potomci drobných venkovských zemanů - Yeomanů.

Anna Šabatová mě smrtelně urazila, jestliže si myslí, že mám mít a přijmout za morální dějiny „jejich" zločinu, úmyslné a systematické likvidace morální, společenské i hospodářské elity naši země. Je až neuvěřitelně arogantní, že si takové mínění a text dovolí publikovat dcera Jaroslava Šabaty, komunistického funkcionáře a aktivisty z počátku padesátých let.

Jako poslanec „svobodného sametového" parlamentu jsem měl příležitost vidět, jak nová „elita" vytvořená a vyrostlá z komunismu bez bázně a hany rozkradla stát. Udělala to stejně úmyslně a systematicky, tak jako půl století před tím fyzicky zlikvidovala autentickou elitu země. Velkou část špinavé práce, v tomto procesu druhé vlastizrady vykonali lidé, o kterých Anna Šabatová píše, že „delegitimizovali" režim a „mocí bezmocných" vybojovali „svobodu".

Lež je smrtelně zhoubná. Přijmout z hlouposti nebo rezignace „Společné dějiny" se zločinci a vlastizrádci znamená zradit sám svoji zemi.

Všechny tyto věci jsem na počátku devadesátých let ve sněmovně říkal i argumentoval důsledky, které bude mít nevyrovnání se s minulostí. Řekl jsem ve sněmovně: „Kladete základy zločineckému státu, nepotrestané zlo bude základem zla budoucího a možná většího.".

Rodina Mašínů byla vlasteneckou elitou nového Československého státu, synové Josefa Mašína, hrdiny prvé i druhé světové války / odboje, šli ve stopách svého otce. Nevytrhávejte věci ze souvislostí, nepište je tak, jak se vám hodí.

 

V Třeštici, 9. dubna 2008

 

Čestmír Hofhanzl