PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

21.07.2011

Autor: Martin Rejman

Korespondence

se senátorem Miroslavem Nenutilem (Cheb, ČSSD).


Dobrý den.

Občas si vaše zprávy přečtu, ne vždy s vašimi názory souhlasím, ale čeho je moc, toho je příliš. Jak můžete v dnešní společnosti článek o naší společnosti nazvat Proti tyranii je legitimní bojovat se zbraní v ruce. Sám jsem hlasoval pro přijetí zákona, ale absolutně nemohu souhlasit s vaším výkladem. Nutno dodat, že se takovýmto vyjadřováním pohybujete na hraně zákona.

Mir. Nenutil, senátor Parlamentu ČR

 

Vážený pane senátore,

Vaše reakce na naši tiskovou zprávu  Konzervativní strany o schválení zákona o protikomunistickém odboji Parlamentem ČR vznikla pravděpodobně mylnou interpretací toho, co zpráva říká. Nikde v ní nenacházím oporu Vašemu tvrzení, že naši společnost nazýváme tyranií a už vůbec ne, že bychom proti ní měli bojovat se zbraní v ruce. Říkáme, že proti tyranii je legitimní bojovat se zbraní v ruce,  a máme samozřejmě na mysli tyranii komunistickou. Stejný názor projevili pan premiér Nečas, předseda Senátu pan Sobotka a předsedkyně Poslanecké sněmovny paní Němcová loni v červenci na pohřbu protikomunistického odbojáře Milana Paumera, váženého člena Konzervativní strany; prvního výročí jeho úmrtí si s úctou připomeneme 22. července.

Doufám, vážený pane senátore, že jsem nedorozumění vysvětlil. Velmi nás těší, že, přesto, že naše názory jsou často rozdílné, věnujete jim pozornost. A zejména Vám velmi děkuji, že jste hlasoval pro přijetí zákona o protikomunistickém odboji.

S úctou,

Martin Rejman,

člen Generální rady Konzervativní strany

 

Dobrý den, pane Rejmane.

Děkuji Vám za objasnění. V žádném případě nemělo z mé poznámky vylynout, že by současná společnost byla tyranií. S tím nemůže souhlasit ani nejzarytější pesimista. Měl jsem na mysli, že v naší současné demokratické společnosti a v naší současné době je nepřijatelné podporovat myšlenku ozbrojeného odporu - z toho pak pramení i má poznámka o stavu na hraně zákona. Samozřejmě v severní Africe je to o něčem jiném.

Děkuji Vám, pane Rejmane, za Vaše objasnění. Potěšil mne i způsob Vaší reakce.

S pozdravem a přáním osobního zdaru

Mir. Nenutil