PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

22.11.2012

Autor: Jiří Asher, Věra Tydlitátová, Zuzana Wirthová

Izrael v ohrožení, podpořme jeho právo na obranu

Tisková zpráva Ligy proti antisemitismu, pozvánka na shromáždění


Dne 25. listopadu ve 13:00 se bude na Václavském náměstí v Praze 1 konat demonstrace na podporu demokratického a suverénního státu Izrael. Organizátoři demonstrace zveřejnili toto vyjádření:

Vyjadřujeme lítost nad zmařenými lidskými životy z řad Palestinců a z řad Izraelců v současném konfliktu. Současně chceme vyjádřit podporu státu Izrael, který je terčem celosvětového mediálního lynče za akce nutné obrany svého lidu.

Izrael má právo i povinnost bránit vlastní lid před ostřelováním svého území ze strany teroristického hnutí Hamás, které ovládá pásmo Gazy již více než pět let.

Izrael má stejné právo na obranu jako každý jiný stát. Žádný stát na světě nemůže připustit cílené útoky na své obyvatele a v případě ostřelování svých měst a vraždění civilistů by musel odpovědět stejně, jako nyní reaguje Izrael. Žádný stát na světě by se ale nesetkal s takovou měrou pokryteckého odsuzování a jednostranné kritiky ze strany mezinárodní diplomacie a médií. Boj se nyní vede také často zkreslenými či přímo lživými texty a upravenými fotografiemi v médiích, v nichž je veřejnost systematicky štvána proti Židům nejen v Izraeli, ale i v diaspoře. Pamětníci si dobře uvědomují, jak je dnešní ideologická masáž podobná situaci za vlády nacistů, kdy například časopis Der Stürmer šířil nenávist proti Židům, a tak připravoval obecné akceptování šoa.

Jestliže evropské státy vyzývají Izrael ke zdrženlivosti a přehlížejí útoky teroristů, chovají se stejně hloupě, nečestně a zbaběle jako se chovaly mocnosti v Mnichově v roce 1938. My občané České republiky chceme veřejně odmítnout ideologické manipulování fakty, které ve skutečnosti znamená odmítání práva Izraele na existenci a práva židovského národa na sebeurčení.

 

Aktuální informace organizátorů naleznete zde.