PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

16.01.2013

Autor: Jaroslav Cabal

Finále volby hlavy státu

Jakým směrem se dali zastánci Miloše Zemana?


Rychle ubíhají dny od vyhlášení prvního kola volby presidenta České republiky a stejným tempem se blíží čas, ve kterém občané rozhodnou kdo jím bude. V prostředí mého pracoviště se setkávám samozřejmě se zastánci obou kandidátů a tak se spolupracovníci dělí do dvou (občas vášnivě diskutujících) táborů, a toho třetího, klidnějšího, jehož stoupenci z různých důvodů k volbám nepůjdou.

Stejně se jeví vývoj další fáze výběru hlavy státu v ulicích a domácnostech. Internetová schránka přetéká různými doporučeními, ale také prefabrikovanými nesmysly, polopravdami a nepravdami, které zastánci toho či onoho uchazeče ochotně šíří na adresy ve svém seznamu.

V tom mumraji různých zpráv a „informací" si nelze nepovšimnout, jakým směrem se dali zastánci bývalého premiéra Miloše Zemana. Sází na dvě hlavní zlé stránky lidského uvažování.

Tou první je intenzívní buzení závisti vůči Kalu Schwarcenbergovi kvůli majetkovým poměrům jeho rodiny. Jednají stejně jako komunisté koncem První republiky a před Únorovým pučem v roce 1948. A až přišli k moci, okradli téměř každou rodinu v zemi. Ty ostatní pak připravili o život v normálně se vyvíjející společnosti. Negativní vztah k soukromému vlastnictví vedl, v poměru se srovnatelnými zeměmi svobodného světa, ke kolosálnímu zchudnutí nás všech. Potvrdilo se pravidlo, že vybuzení kterékoliv ze zlých lidských vlastností vede ke špatným koncům.

Druhým zlem, které povolávají příznivci tohoto „dinosaura" se schizmatem korupčního tsunami devadesátých let, je buzení národnostních aversí. A tak bylo slyšet z úst jednoho právníka, že Karel Schwarzenberg je cizák, rakušan, a že nechce na Hradě „první dámu co neumí česky". Přitom mívá plnou pusu řečí o nutnosti nápravy poměrů vládnoucích v naší veřejné správě a v ekonomice. Dá tedy ve volbě přednost jedné z ikon vzniku a kultivace korupčního prostředí. Kvůli xenofobii. Je tak „zarytý" v tomto nacionálním zlu, že klidně hodí dřívější časté stesky za hlavu. Nereaguje ani na argumenty, že rodinu Karla Schwarzenberga ze země vyhnali komunisté (a šlo jim doslova o krk), že úplně první dámou Československa byla američanka, která z objektivních důvodů také neuměla česky. Na zcela neúrodnou půdu u něj padaly i námitky, že ministryní zahraničních věcí USA byla rodilá češka, a nyní je v této funkci potomek rodičů pocházejících z našeho území. Navíc šéfku kanceláře mnoha presidentů USA vykonávala opět rodilá češka... Jen ti Američané, hluboce prosáklí demokracií, úctou ke svobodě a vlastnickému právu budou asi nějací zmatení, že si na takové fleky dosazují cizáky a dokonce si zvolí černocha presidentem... Hloupá a slepá zášť tohoto typu v minulých časech dokázala spolehlivě zfanatizovat davy a dovést je ke gigantickým zločinům, či jen jejich toleranci.

Peruánským presidentem byl japonec, Francouzským maďar, a tak bychom mohli pokračovat.

Já raději budu vybírat člověka, který přispěje ke změně poměrů založených po roce 1989 Zemanem, Klausem, či jejich nohsledy a patolízaly.