PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

13.02.2002
Kategorie: Sociální politika

Autor: Svatopluk Kalužík, Jan Kubalčík

Anketa

Plošné přídavky na děti...


Vážení přátelé,

 

tento materiál je pokusem o anketu - o hru, která se však může "zvrhnout" ve vážnou politickou diskusi.

Díky obratnému pragmatickému manévru ČSSD a trestuhodné nekázni části "pravicových" poslanců prošel třetím čtením v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR zákon, který - zjednodušeně řečeno - znamená plošné přídavky na děti. To je Vám jistě z médií dostatečně známo. My bychom Vám rádi položili několik otázek. Obdržené odpovědi - bude-li alespoň nějaká reprezentativní návratnost - se následně pokusíme vyhodnotit a samozřejmě zveřejnit (minimálně na webové stránce Konzervativní strany - www.skos.cz). Tyto odpovědi lze zasílat na adresu: skos@skos.cz, nebo fyzicky na: Zdeněk Procházka, Obilní trh 6, 602 00 BRNO.

Postupujte prosím následujícím způsobem a věnujte pozornost i průběžným poznámkám.

Účast v této anketě znamená vyplnění této základní sady informací:

 

Pohlaví (Ž/M)

Věk (celým číslem)

Nejvyšší dosažené vzdělání (ZŠ, SŠ, VŠ)

Obec - trvalé bydliště (do 5000, do 20000, do 100000, nad 100000 obyvatel)

Počet dětí na něž máte vyživovací povinnost (celým číslem)

Počet dosažených bodů

 

Přitom "Počet dosažených bodů" se obdrží následujícím způsobem:

 

Za zápornou odpověď na otázku:

"Souhlasíte s plošnými přídavky na děti?": 1 bod

 

Pokud jste odpověděli na první otázku kladně, dále prosím nepokračujte, Váš výsledek je 0 bodů.

 

Za každé Vaše dítě na které máte vyživovací povinnost: 2 body

 

Sečtěte body, dále budeme pracovat pouze s tímto průběžným výsledkem, který označíme jako "základní počet bodů".

 

Shodnete-li se s Vaším partnerem na nesouhlasu s plošnými přídavky, k doposud dosaženému počtu bodů (tedy k základnímu počtu bodů - v tomto případě je to určitě totéž) přičtěte základní počet bodů.

 

Za kladnou odpověď na otázku "Vzdal byste se přídavků na děti?", přičtěte k doposud dosaženému počtu bodů základní počet bodů.

 

Shodnete-li se s Vaším partnerem na souhlasu s možností vzdát se přídavků, pak opět přičtěte k doposud dosaženému počtu bodů základní počet bodů.

 

A priori předpokládáme, že anketa bude anonymní. Je však na každém z Vás, uznáte-li za vhodné poskytnout své jméno, bydliště a kontakt na sebe (nejlépe e-mailovou adresu). Kdyby se takových "podepsaných anketních lístků" s "vyšším počtem" bodů sešlo větší množství, znamenalo by to pro nás, že má smysl formulovat a distribuovat text řádné petice, která by požadovala zastavení snah ve směru plošných podpor, zrušení zmíněného zákona (pokud vstoupí v platnost) a zvýšení nezdanitelného základu - tedy snížení daní (lze uvažovat a diskutovat o tom, zda plošně, selektivně rodinám s dětmi, odstupňovat takový zásah dle věku dětí, danit oba partnery v součtu... uznáte-li za vhodné, připojte k anketnímu lístku Váš názor na tuto problematiku, případně navrhněte text petice... popřípadě můžete uvést, zda máte či nemáte zájem býti napříště informováni o činnosti a materiálech Konzervativní strany). Pokud se už rozhodnete pro tuto "širší formu", přidejte ještě prosím doušku, zda máte občanství ČR - zda by tedy Váš případný podpis na eventuální petici byl relevantní.

Prosíme Vás, ujistěte se, zda nezapočítáváte Vašeho partnera, přičemž i on se této ankety zúčastnil individuálně. Příliš velkým počtem duplicit by byla celá "data" znehodnocena...

Závěrem snad zbývá dodat, že tímto počinem se nemíníme plést do řemesla lidem, kteří se v sestavování dotazníků, jejich operacionalizaci, zpracování a následné interpretaci skutečně vyznají. Omlouváme se též za případné chybně použité termíny. Naší ambicí je odhadnout počet spřízněných duší... Až budeme parlamentní stranou, budeme to dělat lépe - za peníze daňových poplatníků si najmeme profesionální agenturu...

 

Pokud Vám není myšlenka jakož i její zpracování proti mysli, šiřte prosím tento text mezi Vaše známé, resp. jej prosím zveřejněte - máte-li kde. Děkujeme Vám.

 

V Brně 13. února 2002

 

S uctivým pozdravem a přáním všeho dobrého

 

RNDr. Svatopluk Kalužík

předseda Městského sdružení Konzervativní strany Brno

 

RNDr. Jan Kubalčík

místopředseda Městského sdružení Konzervativní strany Brno