PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

10.09.2010

Autor: Konzervativní strana

11. září 2001 – zbytečné oběti islámského terorismu?

Tiskové prohlášení k devátému výročí teroristického útoku


Praha 10. září 2010

11. září 2001 provedli islámští teroristé do té doby nejhorší teroristický útok proti Spojeným státům a demokratickému světu vůbec. Jakkoli to nebyl útok první, představitelé Spojených států tehdy pochopili, že je to otevřené vyhlášení války západní židovsko-křesťanské civilizaci. Zároveň si uvědomili, že pokud chce naše civilizace přežít, musí na útok rázně odpovědět, zničit nepřítele, nebo on zničí nás. Zdálo se, že sami jsou k tomu dostatečně odhodláni a že se jim podařilo o této nutnosti přesvědčit i většinu vedoucích evropských politiků. Bohužel dnes, devět let po zřícení WTC v New Yorku, zasažení části Pentagonu a pokusu zasáhnout Bílý dům, tedy po záměru zničit symboly hospodářské, vojenské a politické moci USA, vidíme, že terorizmus nebyl zničen, vliv militantního islámu nebyl zmenšen. Místo nebezpečného iráckého režimu je zde ještě nebezpečnější režim íránský, usilující o získání jaderných zbraní. Avšak ochota Ameriky i Evropy se bránit je mizivá, ať již u levicového prezidenta USA, nebo u pravicových lídrů rozhodujících evropských zemí.

Nevoláme po zničení islámského světa, jak by nás mohli obviňovat liberálové a socialisté. Ale tvrdíme, že naše civilizace má nejen právo, ale povinnost k našim předkům, k nám i našim potomkům bránit naší civilizaci i silou, a to i za cenu civilních obětí, které jsou sice bolestné, ale jsou důsledkem každé války. Nebyli jsme to my, kdo tu válku vyhlásil: poslechněte si výzvy islámských lídrů, vzpomeňte si na obrázky zfanatizovaných stotisícových davů v mnoha islámských zemích, slibujících smrt Spojeným státům, Izraeli a „bezvěrcům" - tedy nám všem. Levice obviňuje zastánce naší západní civilizace z rasismu, xenofobie, a v zájmu „politické korektnosti" je ochotna zavírat před islámským nepřátelstvím oči. To je však krátkozraká, nebezpečná politika, která není v islámském světě vnímána jako velkorysost, ale jako slabost.  V tomto světle se jeví snaha muslimských organizací vybudovat vedle budovaného památníku obětem teroristického útoku islámskou svatyni jako provokace a souhlas některých liberálních kruhů ve Spojených státech s tímto do nebe volajícím záměrem ne jako výraz tolerance, ale kapitulace a zrady památky obětí.

Konzervativní strana si s pohnutím a úctou připomíná oběti teroristického útoku 11. září 2001. Pokud demokratický svět pochopí, že zlu se nesmí ustupovat, ale je nutné se mu za každých okolností postavit, nebyla smrt tisíců obětí 11. září 2001 zbytečná.

 

Martin Rejman

kancléř

kancler@konzervativnistrana.cz, 603 288 715