PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

31.03.2016

Autor: Konzervativní strana

Sounáležitost s ostatními zeměmi západní civilisace

"There was a very bad relationship between China and the former government of the Czech Republic… Because this government has been very submissive to pressure from the United States and the European Union. Now we are again an independent country and we form our foreign policy which is very based on our own interests."

prezident České republiky Miloš Zeman


Konzervativní strana se připojuje k prohlášení předsedy Iniciativy pro evropské hodnoty pana Petra Koláře:

Z rozhovoru prezidenta M. Zemana pro čínskou televizi CCTV jsme se dozvěděli, že už nejsme submisivní vůči USA a EU, nejsme pod jejich tlakem, a děláme tedy to, co je v našem vlastním zájmu. Rozuměj, sbližujeme se s komunistickou Čínou.

Rád bych za sebe podotknul, že nic nenamítám proti rozumné, sebevědomé a vzájemně výhodné spolupráci s Čínou v různých oblastech lidské činnosti, nejen v ekonomice. Nejsem ani proti dialogu s ČLR. Jsem ovšem pro takový dialog, který není kolaborací, servilním podbízením se a popíráním hodnot, na kterých stojí naše společnost.

Rád bych také zdůraznil, že navzdory přání a tvrzení prezidenta Zemana naše příslušnost k Západu stále trvá. Naše spolupráce a spojenectví s USA je pro českou i evropskou bezpečnost naprosto zásadní.

Náš stát slovy Bezpečnostní strategie ČR za český strategický zájem označuje „posilování soudržnosti a efektivnosti NATO a EU a zachování funkční a věrohodné transatlantické vazby." Oficiální vládní Koncepce zahraniční politiky ČR říká, že „Česká republika pokládá Spojené státy americké za hlavního garanta euroatlantické bezpečnosti."

Ten, kdo to zpochybňuje nebo dokonce odmítá, páchá zločin proti zájmům našeho státu, proti naší demokracii a proti ideálům, na kterých náš stát vznikl.

Prezident Zeman se chová jako únosce, který uchvátil náš stát a vzal si nás občany jako své rukojmí. Možná si tak sám představuje stabilizaci společnosti, kterou se podle svých slov jel učit od čínských komunistů. Zásadní však je, že je to hanebné, velezrádné a prezident tím přímo napadá strategické bezpečnostní zájmy našeho státu. Doufám, že mu v tom naše vláda, která je ústavně zodpovědná za výkon jeho funkce a za zahraniční politiku státu, rychle zabrání.

Petr Kolář, předseda Iniciativy pro evropské hodnoty

Připomínáme také příslušnou část Konservativní smlouvy:

Zkušenost a zdravý rozum prokazují, že ... jsou nezbytné: ...

Sounáležitost s ostatními zeměmi západní civilisace, která je dosud nejsvobodnější civilisací v dějinách lidstva a současně nositelkou základních pravd o člověku, z nichž vychází také naše politické přesvědčení. Jakékoli pokusy o separaci a isolaci od ostatních zemí západní civilisace považujeme za zradu naší existenciální identity v dějinách.

Za Konzervativní stranu

Josef Bílek

předseda