PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

30.04.2022

Autor: Konzervativní strana

Nesmyslné kvóty

Skutečně nemají orgány EU v této době na práci nic důležitějšího?


S jistým zpožděním jsme v otevřených zdrojích zaznamenali podporu České republiky, zastoupené ministrem práce a sociálních věcí panem M. Jurečkou, návrhu, který má přimět (zjednodušeně řečeno) největší firmy v EU k tomu, aby bylo vedení těchto firem složeno jistým předepsaným způsobem (v tomto případě tak, aby v nich bylo zastoupeno alespoň 40% žen).

Konzervativní strana považuje dané téma za příklad toho, čím se nemá zabývat ani vláda či parlament žádného státu, natož pak orgány mezinárodní organizace, jakou je Evropská unie. Podobné aktivity přesměrovávají nežádoucím způsobem pozornost - a tedy také energii, čas a prostředky - od podstatných otázek k otázkám podružným. Skutečně nemají orgány EU v této době na práci nic důležitějšího?

Kromě toho, samotný princip kvót je zcela pochybný, v tomto konkrétním případě sugeruje mylnou představu, že politická representace ví lépe než majitelé firem, případně jejich akcionáři, koho jmenovat do výkonných funkcí - na velikosti podniku přitom nezáleží.

Konzervativní strana tedy nesouhlasí s tím, že Česká republika zmíněný záměr podpořila. Jsme přesvědčeni, že je to chybný krok, který by při běžném předložení Poslaneckou sněmovnou a Senátem Parlamentu ČR nebyl přijat, a vyzýváme všechny odpovědné činitele, kteří k tomu mohou přispět, aby napříště takovýmto návrhům na všech dostupných úrovních jasně a podloženě oponovali. Konečně považujeme za žádoucí vyvíjet aktivity k odstranění takovýchto opatření, pokud jsou již naneštěstí přijata, neboť každá neopodstatněná regulace zatěžuje hospodářství a tedy příslušná deregulace mu naopak prospívá.

 

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

předseda

29. dubna 2022