PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

26.02.2021

Autor: Konzervativní strana

KONS uctila památku obětí komunismu

U příležitosti výročí komunistického převratu uctila Konzervativní strana včera v podvečer památku obětí komunismu, a to jak v Brně, tak v Praze - za účasti místopředsedy PSP Vojtěcha Pikala.


 

Vzhledem k aktuálním vládním opatření v souvislosti s nouzovým stavem proběhl pietní akt v minimálním počtu shromážděných. Ani přesto konzervativci nepřerušili tradici, kterou zahájili již v roce 2012.

Každoročně se u příležitosti výročí komunistického puče setkávají členové KONS a jejich příznivci u pomníku tří odbojů na ulici Roosveltova v Brně. Pokládají věnce, květiny a krátkým proslovem a minutou ticha vzpomínají na stovky popravených či umučených odpůrců komunismu. Organizátoři tak zároveň symbolicky odmítají komunismus, jehož myšlenky v české společnosti stále přetrvávají.

Vzhledem k narůstajícímu počtu pražských členů se letos prvně Konzervativní strana rozhodla rozšířit vzpomínkový akt také do Prahy, k pomníku obětem komunismu českého sochaře Olbrama Zoubka na Újezdě. Krátce promluvili předseda pražského sdružení Tomáš Müller a místopředseda Konzervativní strany Michal Struha. Pozvání přijal také místopředseda Pirátské strany a Poslanecké sněmovny ČR Vojtěch Pikal.

Oba pietní akty proběhly v poklidu, se závěrem, že ani v nouzovém stavu nesmíme zapomínat na minulost a vyvodit z ní správné závěry pro přítomnost.

„Zhoubné ideologii je třeba oponovat. Ti, které zahubily totalitní systémy 20. století, to již učinit nemohou. Je to tedy úkol pro nás," slova, kterými ukončil svůj proslov předseda Jan Kubalčík, budou provázet Konzervativní stranu i při následujících politických a společenských krocích.

Praha 25. února 2021

 

Brno 25. února 2021