PODPORUJEME

Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

16.11.2018

Autor: Konzervativní strana

17. listopad bez prostoru pro vzpomínky

Česká republika se začíná přibližovat Podněstří.


Občané České republiky se ocitli v posici rukojmích či přípustných vedlejších ztrát v mocenském zápase muže, který bojuje o svoji osobní svobodu a o osobní svobodu svých blízkých. Tímto mužem je současný předseda vlády pan Andrej Babiš. V tomto kontextu je snad jeho zoufalá snaha udržet moc ve svých rukou i pochopitelná, ale nikoli omluvitelná. Za to, do jaké posice je premiér a s ním v čele celá země vmanévrována, nese totiž odpovědnost primárně on sám. Již sama neschopnost dostát této odpovědnosti jej pak činí nezpůsobilým k politickému výkonu. Proto jsme svědky vývoje směřujícího k poměrům hodných v Evropě snad pouze Podněstří.

Česká republika musí přestat s rolí černého pasažéra Západu a zvýšit své výdaje na obranu na alespoň 2% HDP ročně - raději však více, zažíváme ostrý útok genderových aktivistů proti rodině, stojí před námi úloha náležité diversifikace energetických zdrojů, stále živou je a bude otázka imigrace. Místo soustředění na tyto klíčové otázky jsme nechali odstavit Ústavu na druhou kolej a ocitli se uprostřed problémů bývalého nomenklaturního komunisty, evidovaného agenta zločinecké tajné policie totalitního státu, miliardáře neschopného věrohodně doložit původ svého počátečního kapitálu, který chce za každou cenu dohlížet na dotace, které sám čerpá, a na vyšetřování, které se jej týká. K tomu využívá vliv médií, která si za tím účelem zakoupil. To je pan Andrej Babiš, předseda vlády České republiky - de facto z vůle prezidenta České republiky pana Miloše Zemana - „na věčné časy a nikdy jinak".

Konzervativní strana kromě toho odkazuje na svá dřívější prohlášení k výročím 17. listopadu v uplynulých letech. I v nich jsme upozorňovali na mnohé jevy a tendence, které tento státní svátek nasvěcují jako živý symbol, než aby byl pouhým objektem vzpomínek.

Konzervativní strana vyzývá poslance České strany sociálně demokratické, aby hlasovali pro vyslovení nedůvěry současné vládě Andreje Babiše.

Konzervativní strana dále vyzývá všechny demokratické politické strany, aby v krajích a v krajských městech, kterých se to týká, bezodkladně ukončily koaliční spolupráce s hnutím ANO 2011.

Konzervativní strana konečně vyzývá Poslaneckou sněmovnu, aby v rámci zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2019 omezila rozpočet Kanceláře prezidenta republiky. Pohrdání ústavním pořádkem, které se stalo standardním východiskem politických kroků pana prezidenta Zemana, by totiž nemělo zůstat bez jakékoli reálné odpovědi.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

předseda