25.05.2010

Ministr Pecina převzal Cenu za propagaci komunismu

Praha 25. května 2010

Dnes, v úterý 25. května kolem 13:00 hod., před zahájením předvolebního meetingu ČSSD na nám. Jiřího z Poděbrad v Praze, převzal ministr vnitra Ing. Martin Pecina, MBA Cenu za propagaci komunismu.

Cenu mu 6. května udělila Konzervativní strana. O její získání se zasloužil tím, že Ministerstvo vnitra pod jeho vedením zablokovalo návrh příslušné komise Senátu Parlamentu ČR, aby vláda podala soudu návrh na pozastavení činnosti KSČM. Výsledkem takového postupu by mohlo být, že KSČM by musela ze svého názvu odstranit slovo „komunistická", čímž by byla objektivně propagace komunismu velmi poškozena.

Součástí Ceny je také intarsie V. I. Lenina a tematické knižní publikace:

• Jaroslav Šabata - Úvod do studia vědeckého komunismu: určeno pro posluchače všech fak. univ. v Brně a JAMU (SPN Praha, 1959)
  • Aleš Kopka - Metodika forem a metod kulturně výchovné činnosti na pomoc jednotnému systému branné výchovy obyvatelstva (Brno, 1986)

Ministr Pecina Cenu převzal z rukou představitelů Konzervativní strany, předsedy ing. Jana Mikuleckého a kancléře Martina Rejmana. Vyjádřil přitom přesvědčení, že Cenu obdržel neoprávněně. Konzervativní strana při udělení ceny vycházela z otevřených zdrojů, podle nichž např. ministr Pecina uvedl, že „...působení současné KSČM nepředstavuje bezprostřední ohrožení demokratické společnosti.". O správnosti udělení Ceny tedy Konzervativní strana nepochybuje.

Konzervativní strana

Dejte minulé Sněmovně známku, kterou si zaslouží: volte 5 - www.konzervativnistrana.cz

Za správnost vyjádření zodpovídá kancléř Martin Rejman (kancler@konzervativnistrana.cz, 603 288 715).