PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

07.04.2013

Autor: Konzervativní strana

Usnesení Sněmu Konzervativní strany

k uzavření předvolební koalice Konzervativní strany se stranou Suverenita – Blok Jany Bobošíkové v Libereckém kraji ve volbách do zastupitelstev krajů 12. a 13. října 2012.


1. Sněm konstatuje, že uzavření koalice Konzervativní strany se stranou Suverenita - Blok Jany Bobošíkové v Libereckém kraji ve volbách do zastupitelstev krajů 12. a 13. října 2012 poškodilo Konzervativní stranu a její dobré jméno a vyjadřuje naději, že na základě tohoto usnesení zachovají přátelé a příznivci Konzervativní straně svoji přízeň.

2. Sněm zapovídá jakoukoliv předvolební politickou spolupráci Konzervativní strany ve volbách do zastupitelstev statutárních měst a krajů, stejně jako ve volbách do obou komor Parlamentu ČR, se stranou Suverenita - Blok Jany Bobošíkové. Ustanovení se týká obecně všech stran, které mají v názvu jméno dosud žijící osoby (tedy mají tendence zklouzávat ke kultu osobnosti), mají výrazně nacionalistický či populistický charakter nebo jejich významní členové otevřeně adorují bezpečnostní složky tzv. socialistického bloku.

3. Sněm stanovuje, že ve výjimečných případech, kdy je to nezbytným předpokladem pro prosazení kroků Konzervativní strany, musí být jakákoli formální povolební politická spolupráce Konzervativní strany na úrovni zastupitelstev statutárních měst a krajů, stejně jako na úrovni Parlamentu ČR, se stranami uvedenými v bodě 2 předem schválena nadpoloviční většinou všech členů GR.

4. Sněm ukládá Předsednictvu bezodkladné zveřejnění tohoto usnesení na webu Konzervativní strany.

Přijato Sněmem Konzervativní strany v Modřicích, 6. dubna 2013.