PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

07.04.2011

Autor: Konzervativní strana

Nedožité osmdesátiny Milana Paumera

Konzervativní strana si svého váženého člena, statečného člověka a nezapomenutelného přítele Milana Paumera připomíná nejen v tento den.


Dnes, 7. dubna, si s úctou připomínáme nedožité osmdesáté narozeniny hrdiny III. - protikomunistického - odboje Milana Paumera. Sedm mladých lidí se nechtělo sehnout pod komunistickou zvůlí a páchanými zločiny v poúnorovém Československu a spojilo se pod vedením bratří Mašínů v odbojové skupině - Milan Paumer byl jedním z nich. Sám v krátkém a skromném životopisu říká: „... Válka se chýlila ke konci a fronta se hroutila. Rusové bojovali o Berlín, Američané se museli podle dohody zastavit a čekat na ně. Po pěti dnech Rusové přijeli. Od té doby se nastolil nový kočí s rudým bičem. Komunisté ihned nastolili nový řád. Změny vyvrcholily v únoru 1948. V té chvíli jsme si uvědomili, že v této zemi nemáme žádnou budoucnost.  Na podnět bratří Mašínů jsme se rozhodli, že tomuto režimu budeme klást odpor..."

Nejviditelněji a jednoznačně ocenili hrdinství členů skupiny bratří Mašínů nejvyšší představitelé České republiky premiér Petr Nečas, předseda Senátu Přemysl Sobotka a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová účastí na pohřbu Milana Paumera 4. srpna 2010. Ve smutečních projevech vysoce vyzdvihli hrdinství bojovníků proti zločineckému komunistickému režimu a uznali legitimitu ozbrojeného odporu proti němu. Milanu Paumerovi se letos 24. února dostalo vysokého ocenění, když mu ministr Alexandr Vondra udělil In memoriam nejvyšší vyznamenání Ministerstva obrany - Zlatou lipovou ratolest.

Veřejnosti tím byl vyslán jasný vzkaz: komunismus je zlo a, zejména dostane-li se k moci, je legitimní proti němu pozdvihnout zbraň. Milan Paumer ve svém boji proti němu pokračoval i po svém návratu domů po roce 1991 tím, že absolvoval stovky přednášek a protestních akcí, na nichž neúnavně poukazoval na nebezpečí komunistické ideologie, která nás stále ohrožuje. Je pro něj tedy symbolickým darem k nedožitým osmdesátinám od jeho spolubojovníků Ctirada a Josefa Mašínových, kteří v těchto dnech připojili své podpisy k Petici za odchod komunistů z justice.

Konzervativní strana si svého váženého člena, statečného člověka a nezapomenutelného přítele Milana Paumera připomíná nejen v tento den. Očekává také, že prezident republiky konečně vyhoví návrhům Senátu a veřejnosti a vyznamená všechny členy odbojové skupiny bratří Mašínů vysokými státními vyznamenáními.

Konzervativní strana

Za správnost vyjádření zodpovídá kancléř Jan Holeček (kancler@konzervativnistrana.cz).