PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

23.06.2015

Autor: Konzervativní strana

Andrej Babiš je nebezpečím pro vládu zákona a svobodu v České republice

Podpora výzvy Svobodného fóra "Českou republiku zachrání před Babišem jedině široká koalice demokratických stran"


Konzervativní strana odkazuje na své prohlášení „Nedopusťme zrušení lustračního zákona" z 28. listopadu 2013, ve kterém mmj. uvádí: „Ano, je důležité mít funkční vládu, ale vládu stran, které si uvědomují, že pro dobré vládnutí je nutné také trvat na principech, které brání vládu zákona a demokracii."

Andrej Babiš byl jmenován místopředsedou vlády České republiky a ministrem financí navzdory absenci čistého lustračního osvědčení - tedy nezákonně, resp. tak, že výklad příslušného zákona byl účelově překroucen, aby mohl být pan Babiš jmenován ministrem. Obavy z jeho působení v nejvyšších politických patrech se od té doby naplnily. Jeho střet zájmů, tedy nebývalé propojení ekonomické a politické moci vyztužené vlastnictvím řady médií, jehož využívá k obohacování sebe i svých rodinných příslušníků, a, jak se ukázalo, stále živé estébácké instinkty nenechávají nikoho na pochybách, že ostrý postup pana Babiše proti vládě zákona a svobodě v naší zemi je v plném proudu. Své kroky přitom vydává za boj proti korupci.

Konzervativní strana souhlasí se základním záměrem výzvy Svobodného fóra „Českou republiku zachrání před Babišem jedině široká koalice demokratických stran". Konzervativní strana je však zejména přesvědčena, že většina poslanců zvolených za hnutí ANO 2011 není prostými vazaly Anreje Babiše, že mají zkušenosti, rozhled i svědomí - a proto vyzýváme každého z nich k reflexi aktuální závažné politické situace a připomínáme slib, kterým se ujali svých mandátů: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí." Bereme vás tímto za slovo a vyzýváme vás, abyste v zájmu občanů, Ústavy, vlády zákona a svobody zbavili Českou republiku politika Andreje Babiše - dříve než i vy, jako již řada jeho spolupracovníků v nedávné minulosti, budete vyřazeni coby užiteční idioti, kteří splnili svoji úlohu a mohou jít.

Pokud se tohoto úkolu nedokážete ujmout, vyzýváme ČSSD a KDU-ČSL, aby bezodkladně vypověděly koaliční smlouvu s ANO 2011. Pokud tak neučiní, získá Andrej Babiš oprávněný dojem, že je již úplným pánem situace a může si dovolit naprosto vše.

 

Za Konzervativní stranu

Josef Bílek

předseda

 

Praha, 23. června 2015