PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

24.01.2005
Kategorie: Právo, Hučín

Autor: Konzervativní strana

Tisková zpráva - Hučín

Konzervativní strany k procesu s Vladimírem Hučínem. Pan ministr Němec byl osloven takto:
"Vážený pane ministře, dovoluji si Vám poslat tiskovou zprávu Konzervativní strany, která se zabývá jednotlivými soudy pana Vladimíra Hučína. Děkuji Vám, že i Vy se touto záležitostí zabýváte a jsme přesvědčeni, že jste stejně znepokojen jako my, že člověk, který odhaloval prorůstání bývalých estébáků do státní správy, policie a justice, je skandalizován a existenčně ničen stejnými lidmi respektive jejich náledovníky, jako byl již za totality. Znovu Vás, vážený pane ministře, žádáme, abyste se zasadil o to, aby soudy s panem Vladimírem Hučínem byly přístupné veřejnosti, neboť předmětem soudního projednávání nejsou žádné tajné skutečnosti, které by již dávno nebyly zveřejněny.
S úctou Martin Rejman kancléř Konzervativní strany"


Konzervativní strana s uspokojením přijala verdikt Vrchního soudu v Olomouci z 20. ledna 2005, kterým zprostil obžaloby pana Vladimíra Hučína ze "zločinu", kterého se měl dopustit před téměř 30ti lety tím, že se pokoušel získávat zbraně s cílem použít je proti komunistickému režimu. Toto je však první krok v této věci: dále je nutné, aby byl pan Hučín plně rehabilitován, odškodněn a aby mu byly vráceny věci, které mu tehdejší příslušníci StB ukradli při domovních prohlídkách.

Jsme potěšeni, že v další Hučínově kauze, tzv. hanobení státu, tzv. krádež a tzv. poškozování cizí věci z roku 1984, podal ministr spravedlnosti Pavel Němec Nejvyššímu soudu stížnost pro porušení zákona a věříme, že i v této kauze bude Vladimír Hučín zproštěn obžaloby a plně rehabilitován.

Dále si dovolujeme apelovat na veřejnost, média, senátory a poslance, aby sledovali a zúčastňovali se soudních jednání v dalších údajných trestných činech, které se datují již za trvání demokratického režimu, kdy byl pan Vladimír Hučín důstojníkem BIS a kdy úspěšně odhaloval pronikání bývalých příslušníků StB do policie, justice a státní správy.

V neposlední řadě žádáme ministra spravedlnosti Pavla Němce, aby dal prověřit nestrannost a kompetentnost soudců Okresního soudu v Přerově, který tyto údajné zločiny soudí a zejména se zasadil, aby soud byl veřejnosti přístupný, neboť předmětem soudního projednávání nejsou žádné tajné skutečnosti, které by již dávno nebyly zveřejněny.

 

V Praze dne 24. ledna 2005

 

Za Předsednictvo Konzervativní strany

 

Martin Rejman

kancléř

 

Jan Kubalčík

člen Předsednictva