PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

01.06.2010

Autor: Konzervativní strana

Výsledek voleb do Poslanecké sněmovny 2010

Tiskové prohlášení Konzervativní strany


Praha 1. června 2010

Konzervativní strana především děkuje svým voličům. Náš výsledek nelze označit za úspěch, a povede k pokusu o přehodnocení a zlepšení našich aktivit. Občané však odmítli levicovou politiku laciných, nesplnitelných slibů, zadlužování a krachu, což dává naší zemi naději. Konzervativní strana proto gratuluje vítězům voleb, ODS, TOP 09 a VV, a bude se ze všech sil snažit, aby tato naděje byla i naplněna.

Vítězové voleb dostali od voličů mandát pro naplňování programu odpovědnosti. Nezastíráme, že jsme v předvolební době vyjadřovali skepsi, zda takový program budou opravdu chtít naplňovat. Tato naše skepse ke všem třem vítězným stranám je důvodná a trvá. Samozřejmě však ctíme rozhodnutí voličů a jsme přesvědčeni, že vládní koalice, postavená na programu zastavení zadlužování, prosazení reforem zdravotního, sociálního a důchodového systému a boje s korupcí musí dostat šanci - a to přesto, že, jak se zdá, zůstávají zcela stranou podstatné hodnotové otázky, které jsou klíčové pro dlouhodobé přežití nejen naší společnosti, ale i Západu jako celku.

Vládní většina, která mohla uskutečnit řadu podstatných reformních kroků, spáchala v roce 1997 politickou sebevraždu, pošlapala Ústavu a v předčasných volbách předala vládu sociální demokracii se zády krytými tzv. opoziční smlouvou. Tím tehdejší reprezentanti jasně ukázali, že o provedení žádoucích kroků - o realizaci reformního programu, díky němuž byli zvoleni, jim šlo až na posledním místě. Nyní je nová naděje na stabilní vládu pravého středu, která má v Poslanecké sněmovně vynikající šanci prosadit řadu zcela nezbytných opatření, ke kterým Konzervativní strana již velmi dlouhou dobu vyzývá. Zda bude efektivně směřovat k nutným reformám, nebo zvolení politici opět nechají palčivé problémy neřešené, to v následujících měsících zcela zřetelně uvidíme.

Velmi si přejeme, aby se do co největší míry naplnila první ze zmíněných alternativ. Jak již však bylo řečeno, naše skepse trvá. Proto je naší povinností připravovat se na volby příští. Vyzýváme každého, kdo nahlíží na konzervativní politiku jako my, aby nás ve snaze připravit se na tu horší variantu podpořil, nejlépe svým vstupem do Konzervativní strany.

Konzervativní strana

www.konzervativnistrana.cz

Za správnost vyjádření zodpovídá kancléř Martin Rejman (kancler@konzervativnistrana.cz, 603 288 715).