PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

30.03.2012

Autor: Konzervativní strana

Nabídněme Maďarsku pomocnou ruku

Konzervativní strana vyzývá vládu České republiky, aby vládě Maďarska nabídla pomoc a podporu při řešení komplikované situace, ve které se tato spřátelená země v současné době nachází.


Při plném vědomí, že žít na dluh je dlouhodobě neudržitelné pro jakoukoli zemi, a že takový život vede nevyhnutelně k neúnosnému zvýšení rizika závislosti na věřitelích, Konzervativní strana vyzývá vládu České republiky, aby vládě Maďarska nabídla pomoc a podporu při řešení komplikované situace, ve které se tato spřátelená země v současné době nachází.

Ponecháváme plně na zvážení vlády České republiky, která disponuje potřebnými informaceni, jaká forma pomoci či podpory a jaký rozsah je adekvátní a efektivní na straně jedné a pro nás samotné únosný na straně druhé.

Vyzýváme vládu České republiky a zejména pana ministra zahraničí, aby naše země vyvinula v této záležitosti diplomatickou iniciativu a vyzvala ke zvážení obdobného kroku a případné následné koordinaci zejména Polsko, Slovensko, Slovinsko, Pobaltské země a Rakousko.

Dále pak vyzýváme vládu České republiky, aby využila veškerých možností a apelovala na příslušné činitele a orgány Evropské unie, aby nepatřičně nezasahovali do suverenity jednotlivých zemí EU a nepoužívali proti nim opatření, která se jeví jako politické vydírání; jednou může takové jednání potkat i nás.

 

Za Konzervativní stranu

 

Martin Rejman

předseda