PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

03.06.2009

Autor: Konzervativní strana

Směřování České republiky

...z pohledu zahraniční politiky a bezpečnosti


V Praze, 3. června 2009

 

Server www.lidovky.cz <http://www.lidovky.cz> dnes uvedl, že „Sociální demokracie dá do svého volebního programu závazek, že když se stane vládní stranou, tak neumožní stavbu americké vojenské základny v České republice. Vydá rovněž volební manifest proti americkému radaru v Brdech nákladem desítek tisíc výtisků. Po dnešním setkání v Lidovém domě se zástupci iniciativy Ne základnám to řekl předseda ČSSD Jiří Paroubek."

 

Konzervativní strana dlouhodobě podporuje umístění radarové stanice protiraketového systému USA na území ČR. Se záměrem ČSSD tedy samozřejme ostře nesouhlasíme. Podotýkáme navíc, že tento postoj ČSSD je v logickém rozporu s faktem, že to byla právě vláda ČSSD, která příslušná jednání zahájila.

 

Co je však daleko zásadnější: nahlas a jasně zaznělo, že jedna z dnes rozhodujících politických sil v zemi nerespektuje nezbytný konsensus v zahraničně-politické a bezpečnostní orientaci našeho státu. Existence takového konsensu je však v dlouhodobé perspektivě nutnou podmínkou zachování demokracie a vlády zákona v České republice.

 

ČSSD se tímto svým vyjádřením zařadila po bok KSČM, strany, která v duchu svých totalitních tradic pouze zneužívá demokratického systému k tomu, aby jej mohla nahradit svojí nedemokratickou představou uspořádání společnosti na bázi třídního boje.

 

Konzervativní strana tedy tímto vyzývá všechny prozápadně orientované občany naší země, zejména tedy ty, kteří uvažují o podpoře ČSSD ve volbách, aby ČSSD, dokud bude trvat na výše uvedeném záměru, v žádném případě a v žádných volbách nevolili. ČSSD se totiž výše uvedeným krokem sama pasuje do role strany, která, podobně jako KSČM, usiluje o zvrat naší polistopadové orientace. Je třeba jasně říci: ČSSD svojí zahraniční politikou vážně ohrožuje zahraničně-politické zájmy České republiky a tím naši bezpečnost.

 

 

Konzervativní strana

www.konzervativnistrana.cz

 

Za správnost vyjádření zodpovídá kancléř Martin Rejman (kancler@konzervativnistrana.cz, 603 288 715).