PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

07.10.2009

Autor: Konzervativní strana

Výzva Konzervativní strany k Lisabonské smlouvě

Podřiďte se bezvýhradně verdiktu Ústavního soudu!


Praha 7. října 2009

Ústavní soud začal posuzovat legitimně podanou stížnost části senátorů, zda Lisabonská smlouva (dále jen LS) je nebo není v souladu s ústavním pořádkem naší země. Důrazně žádáme politiky, aby na Ústavní soud nevykonávali jakýkoli nátlak ani co do lhůty, ani co do obsahu jeho výroku. Po rozhodnutí ÚS pak žádáme politiky, aby se jeho verdiktu bezvýhradně a bezodkladně podřídili.

Každý občan má právo vyjádřit se k postupu českých politiků při navrhování, projednávání a schvalování LS. Totéž činí i Konzervativní strana, která měla a má k činnosti českých politiků, odpovědných za vyjednávání a schvalování LS, vážné výhrady proto, že nezabránili řadě sporných ustanovení, ačkoli o nich věděli, nesouhlasili s nimi a dokonce je po dlouhou dobu kritizovali.

Konzervativní strana je pro Evropskou unii suverénních států, které svobodně spolupracují i soutěží a teprve po všeobecném souhlasu vytvářejí společné politiky. S podezřením se proto díváme na LS, která přináší nemalou ztrátu svobody i suverenity. Nátlak vyvinutý hlavně velkými státy Evropské unie na Irsko před opakovaným referendem naše obavy jen posiluje. Převod dalších a dalších kompetencí do Bruselu nebude občany evropských států přijímán bez rozpaků, naopak hrozí nebezpečí odstředivých tendencí v důsledku ztráty iluzí z dalšího omezování politických a ekonomických svobod, dalších nesmyslných regulací a zákonů.

Dále Konzervativní strana vyzývá občany České republiky, aby si pamatovali všechny nedemokratické děje, které se kolem LS odehrávaly, a poučili se z toho. Pokud tyto události povedou k tomu, že nedopustíme, aby se podobný proces opakoval, nebyl to ztracený čas.

Konzervativní strana konečně věří, že Evropané i jejich země LS, jestliže vejde v platnost, přežijí, pokud budou důsledně a neúnavně žádat své politiky, aby z LS odstranili všechno, co omezuje lidskou svobodu, podvazuje zdravý hospodářský rozvoj, ohrožuje vnitřní i vnější bezpečnost států EU a co není v souladu s hodnotami naší západní civilizace, nebo umožňuje tyto hodnoty napadat.

 

Konzervativní strana

Za správnost vyjádření zodpovídá kancléř Martin Rejman (kancler@konzervativnistrana.cz, 603 288 715).