PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

21.09.2009

Autor: Martin Rejman

Pietní shromáždění 11.9.2009 - projev za Konzervativní stranu

Projev přednesený kancléřem Konzervativní strany na pietním shromáždění k uctění památky obětí teroristického útoku na USA.


Vážené dámy a pánové, milí přátelé,

11. září 2001 odpoledne jsem jel se svým americkým kolegou a jako obvykle mezi konverzací poslouchal ČR 1. Když hlasatel oznámil, že do jedné z věží Světového obchodního centra v NY narazilo letadlo, ulevil si David: idiot. Ale když za pár minut poté hlasatel vzrušeně hlásil náraz letadla do druhé věže, řekl David: to je válka proti nám. Ano, byl to viditelný a do té doby nejhorší válečný akt proti Spojeným státům a západnímu světu po 2. Světové válce.

Když jsme uvažovali, zda uspořádat i letos pietní shromáždění k uctění obětí teroristického útoku na Spojené státy, který provedli islámští fanatikové 11. září 2001, zvažovali jsme pro a proti - zajímá to dnes veřejnost?, nejsou občané tváří tvář probíhající hospodářské recesi, politické nestabilitě, vyvolané neslýchanou arogancí politiků napříč politickým spektrem a vlastními starostmi, tak unaveni nebo otráveni, že se nechtějí na chvíli zastavit a vzpomenout obětí, které osobně neznají?  Ale tyto pochybnosti neobstály před důležitostí, právě v dnešních dnech vzpomenout nejen obětí vražedných útoků 11. září 2001, ale obětí terorizmu kdekoli, a nahlas a jasně dát najevo, že jsou hodnoty, které je nutné bránit, a že jsou nepřátelé, které je nutné zničit, nebo oni zničí nás. Zničí náš svět, tak jak jej známe, sice ne úplně dokonalý, ale jistě nejdokonalejší z těch existujících.

Nevoláme po zničení islámského světa, jak by nás mohli obviňovat liberálové a levičáci vůbec, ale tvrdíme, že je nutné zabránit fanatikům a jejich podněcovatelům v jejich teroristických akcích, a to i silou, a to i za cenu civilních obětí, které jsou sice bolestné, ale jsou důsledkem každé války.   Nebyli jsme to my, kdo vyhlásil válku. Poslechněte si však výzvy islámských lídrů, vzpomeňte si na obrázky zfanatizovaných davů, slibujících smrt Spojeným státům, Izraeli a bezvěrcům - těm, kdo nevyznává jejich víru, tedy každému z nás. Levice zastánce západní civilizace obviňuje z rasismu, xenofobie, a v zájmu tzv. politické korektnosti není ochotna nazývat jevy pravými jmény. Jsou to lichá obvinění - scházíme se zde pod heslem „Spolu proti terorismu, antisemitismu, rasismu a totalitám". Nejsme rasisté, rasismus je odporný, stejně jako antisemitismus, stejně jako totalitní ideologie - nacismus a komunismus. Proti všem těmto zlům je nutné dnes a denně vystupovat, a už svou účastí na tomto shromáždění to aktivně děláte.

Dámy a pánové, nemohu nepřipomenout, že za několik týdnů nebo měsíců budeme volit poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu. Doufám, že do té doby nezapomeneme, kdo není ochoten posílit obranyschopnost naší země, kdo vyhrožuje blokováním našich spojeneckých závazků, kdo je ochoten kolaborovat s mocností, která nás okupovala a dodnes se nevzdala svých imperialistických ambicí.

Děkuju Vám za pozornost.