PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

15.04.2019

Autor: Konzervativní strana

Nemůžeme nečinně přihlížet

K protestu proti křivému nařčení a nespravedlivému postihu Rogera Scrutona


Konzervativní strana přijala se značným znepokojením zprávu, že byl sir Roger Scruton odvolán z neplaceného postu poradce pro bydlení vlády UK, a to na základě zlovolné manipulace s rozhovorem, který poskytl týdeníku The New Statesman.

Sir Roges Scruton je významný filosof, estetik a spisovatel a naše země je mu zavázána. Projevil nebývalou míru osobní statečnosti, když se tváří v tvář represivnímu aparátu totalitní země přímo na jejím území angažoval v pomoci, která spočívala zejména ve snaze umožnit zájemcům v ČSSR dosáhnout kvalitního vzdělání - samozřejmě proti vůli tehdy vládnoucí komunistické strany. Česká republika na tuto pomoc nikdy nezapomene. Osobní nasazení sira Rogera Scrutona pro naši svobodu bylo obdivuhodné. Výrazem naší vděčnosti je skutečnost, že je nositelem Medaile za zásluhy, kterou mu udělil president Václav Havel.

Protestovat v takovém okamžiku a zastat se cti křivě očerněného přítele je naší povinností. Konzervativní strana tak, prostřednictvím velvyslance UK v České republice J.E. Nicka Archera MVO, činí. Konzervativní strana taktéž vyzývá každého v České republice - zejména pak oficiální politickou representaci, aby se na spojeneckou Britskou vládu obrátil s podobným protestem.

Přijato 13. dubna 2019 Sněmem Konzervativní strany.

 

 


Soubory:
protest_RS_e_sign_01.pdf