PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

15.04.2011

Autor: Konzervativní strana

Mocenský boj pokračuje, apatie narůstá

K aktuální politické situaci


To, co se na současné politické scéně děje, vnímá Konzervativní strana jako pokračující boj hospodářsko-politických struktur o zachování posic a zisků. Je to trend, který neustále eskaluje a má nyní čtyři hlavní aktéry - naše největší politické strany. Jsme přesvědčeni, že tyto politicko-ekonomické struktury dosáhly stádia, ve kterém již nejsou zdrojem myšlenek, nic nepřinášejí, jsou zbytečnou zátěží a pouze parazitují na zbytcích veřejných statků. Soustředily se jen na spotřebu hodnot, které jinde citelně chybí.

Jestliže před rokem 1989 platilo, že případných úspěchů bylo dosaženo nikoliv pod vedením KSČ, ale jí navzdory, tak musíme smutně konstatovat, že to po více jak dvaceti letech platí stále, jen těch stran je více. A není divu, když v největších partajích jsou na důležitých postech stále bohatě zastoupeny osvědčené komunistické „stranické kádry".

Kde hledat řešení? Víme, že „K vítězství zla stačí, když slušní lidé nedělají nic." (E. Burke). Konzervativní strana proto považuje za nezbytné, aby se občané nenechali soudobou politikou mocných otrávit, ale naopak se mnohem více aktivně zapojili do snahy o restauraci normálních poměrů. Jedině tak je možné přerušit praxi, ve které často vysoké funkce „zbudou" na intelektuálně nebo mravně pochybné jedince. V současných stranách u moci totiž není z čeho vybírat a k postům, významně ovlivňujícím naše životy, se lehce dostávají všehoschopní lidé.

Konzervativní strana

Za správnost vyjádření zodpovídá kancléř Jan Holeček (kancler@konzervativnistrana.cz).