PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

17.04.2003

Autor: Konzervativní strana

Irák

Stanovisko Konzervativní strany k Iráku.


1. Konzervativní strana upřímně vítá vítězství Koalice a ztotožňuje se s jejími cíli, tj. odstranit zločinný režim Saddáma Husajna, který vraždil opozici doma, vyvolával války se sousedy, financoval terorismus a teroristům poskytoval asyl, arogantně ignoroval řadu rozhodnutí OSN, otevřeně hrozil USA a jejich spojencům a skrytě připravoval zbraně hromadného ničení, aby své hrozby mohl uskutečnit.

 

2. Konzervativní strana vysoce oceňuje snahu spojenců co nejvíce omezit civilní ztráty přesto, že irácký režim situoval svá vojenská zařízení a jednotky mezi civilní objekty a k útokům na koaliční vojáky používal i ozbrojence v civilním převlečení.

 

3. Konzervativní strana lituje alibistických a dvousmyslných postojů vládní koalice a Parlamentu ČR, které není ani při nejlepší snaze možné vyložit jako podporu cílům Koalice.

4. Konzervativní strana s rozhořčením odsuzuje protiamerické postoje Francie, Německa a Ruska, jakož i oficiálních představitelů EU před zahájením vojenské operace, v jejím průběhu i nyní, po jejím úspěšném skončení.

 

5. Konzervativní strana je hluboce přesvědčena, že tak, jak Koalice vyhrála válku, vyhraje i mír a přinese nejen lidu Iráku, ale i celé oblasti svobodu a prosperitu a euroatlantické civilizaci větší bezpečnost.

 

6. Konzervativní strana ze všech výše uvedených důvodů naléhavě vyzývá prezidenta republiky, vládu a Parlament, aby plně a nedvojsmyslně podporovali příští činnost Koalice bez ohledu na eventuální obstrukce ze strany Francie, Německa a Ruska, které by mohly být uplatňovány prostřednictvím OSN.

 

 

18. dubna 2003

 

 

Miroslav Beňo

místopředseda

 

 

Martin Rejman

kancléř