23.01.2014
Kategorie: Konzervativci a ti druzí, Ekonomika, Právo, Lidská práva

Otevřený dopis

členům krajského zastupitelstva Ústeckého kraje: soudruh hejtman vyhrožuje...

Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé,

Konzervativní strana je silně znepokojena informacemi, které čerpá z otevřených zdrojů, že hejtman Ústeckého kraje soudruh Bubeníček vyhrožuje Charitě ČR záměrným znevýhodněním v přidělování krajských dotací, pokud Charita ČR bude nadále zaměstnávat pana Leo Steinera.

Jak je vám jistě známo, pan Steiner se coby občan aktivně snaží přimět Zastupitelstvo Ústeckého kraje, aby jako řádný hospodář a správce svěřeného majetku vymáhalo náhradu škody po těch, kteří ji způsobili (o tom jistě může rozhodnout soud). Rádi bychom při této příležitosti poznamenali, že tuto snahu pana Steinera v obecné rovině nejen chápeme, ale plně ji podporujeme a naopak nerozumíme tomu, jak je možné, že takový krok Zastupitelstvo Ústeckého kraje odmítá učinit. I když s některými konkrétními postupy pana Steinera nemusíme souhlasit, je nutné trvat na jeho právu takto konat a zejména na naprosté nepřípustnosti, aby kdokoli z představitelů Ústeckého kraje, včetně soudruha hejtmana, panu Steinerovi či jeho zaměstnavateli vyhrožoval. Jde o praktiky, které jsou v kulturní zemi, kde vládne právo, nepřijatelné a dávají nám vzpomenout na bolševickou neomalenost, zpupnost a mocenskou aroganci.

Konzervativní strana si proto dovoluje vás, vážené zastupitelky, vážení zastupitelé, vyzvat, abyste výše uvedené kauze věnovali zvýšenou pozornost a abyste z ní vyvodili náležité důsledky. Je ostudou Ústeckého kraje mít ve svém čele representanta strany hlásící se k zločinnému režimu. Konečně jsme přesvědčeni, že je zcela přirozené, aby škody hradil primárně ten, kdo je způsobil.

Budeme rádi, pokud nás budete informovat o vašem názoru na celou záležitost, stejně jako o vašem postupu. Děkujeme.

Josef Bílek

předseda