PODPORUJEME

Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

14.09.2006
Kategorie: Konzervativci a ti druzí, Hučín

Autor: Jan Kubalčík

Konzervativní strana není extrémistická

Reakce na nařčení kandidátky ODS do Senátu v Prostějově.


„Připomínám vám, že extremismus při obraně svobody není neřest! A dovolte mi vám rovněž připomenout, že umírněnost při prosazování spravedlnosti není ctnost!" (Barry Goldwater, senátor za stát Arizona, na konventu v San Francisku v roce 1964, když přebíral nominaci na úřad presidenta USA za Republikánskou stranu)

 

Dnes, 14. září 2006, informoval internetový deník idnes.cz v článku „Uvolněte cestu do Senátu Hučínovi, vyzval člen ODS" o výzvě člena ODS pana Karla Zejdy kandidátce ODS do Senátu v obvodu č. 62, Prostějov paní Ivaně Hemerkové, aby stáhla svoji kandidaturu a podpořila kandidáta Konzervativní strany pana Vladimíra Hučína. Podle idnes.cz na to paní Hemerková reagovala těmito slovy: „Je s podivem, že člen ODS nabádá člena ODS k rezignaci ve prospěch extrémně pravicové strany, za kterou pan Hučín kandiduje".

Rád bych touto cestou požádal paní Hemerkovou, aby buď své tvrzení, totiž že Konzervativní strana je „extrémně pravicová strana", vysvětlila a doložila, nebo aby se náležitě, tzn. opět na půdě internetového deníku idnes.cz, omluvila. Takže: Paní Hemerková, prosím Vás, vysvětlete a doložte to, nebo se, prosím, Konzervativní straně omluvte. Děkuji Vám.

Pojem „extrémě pravicový" je v našem prostředí často spojován s (neo)nacionalistickými, (neo)fašistickými, popř. jinak kontraverzními politickými názory - a to paradoxně přesto, že nacionální, stejně jako internacionální socialismus (tj. nasicmus a komunismus), jsou oba z politické „líhně" levice.

Nic z tohoto smetiště však Konzervativní strana ve svém programu nemá. Našim programem je především obnova normálních slušných poměrů, skutečné politiky (tedy střetu ideí na rozdíl od prosazování osobních zájmů), ochrany poctivě nabytého soukromého vlastnictví, právního prostředí a vymahatelnosti zákona. Jsme zastánci nízkých, ale vymahatelných daní z příjmu a nulové daně z dědictví. Jsme přesvědčeni, že v zájmu zachování naší civilisace musíme posilovat transatlantické vazby a nepodléhat levicovým antiamerickým postojům. Pokud je toto extrémismus, pak jsme extrémisté.

Domníváme se, že přerozdělování prostředků může být jen takové, aby nebyla porušena motivace. Jsme příznivci kapitalismu bez přívlastků s důsledným uplatňováním antimonopolní politiky a vytvářením nebyrokratického a nekorupčního prostředí pro podporu malého a středního podnikání, s minimálními zásahy státu. Chceme orientovat sociální programy na indisponované a slabé občany, kteří se dostali do tíživé situace ne vlastní vinou, aby jim byl umožněn důstojný život. Pokud je toto extrémismus, pak jsme extrémisté.

Tvrdíme, že totalitarismy XX. století - nacismus a komunismus - byly vzpourou proti pravdě, lidské přirozenosti, důstojnosti a svobodě, a že je proto morální povinností bojovat proti nim až do úplného zničení. Odmítáme socializmus ve všech jeho podobách pro jeho ilusi, že štěstí a blahobyt občanů lze zajistit prostřednictvím rozsáhlé státní moci, pro jeho pošetilou snahu o dosažení umělé rovnosti za cenu porušování svobody a důstojnosti člověka. Nesouhlasíme s liberály pro jejich vypjatý individualismus, nerespektující přirozené a tradiční vazby člověka ani pravdu o existenci objektivního morálního řádu, který přesahuje každého z nás. Pokud je toto extrémismus, pak jsme extrémisté. A jsme na to hrdí.

Další, údajně „extrémistické" programové body, lze číst na níže uvedené webové adrese Konzervativní strany. Každý nechť si udělá obrázek sám.

Pokud paní Hemerková vidí náš svět tak, že cokoli „vpravo" od ODS je již „extrémistické", pak je její pohled hodně zkreslený. V první řadě je velmi sporné, nakolik je ODS vůbec pravicovou stranou... a o její proklamované konzervativnosti ani nemluvě. Jsem přesvědčen, že pro podstatnou část, ne-li většinu, voličů ODS je tato strana „z nouze ctnost" a volí ji z nedostatku jiné nabídky a/nebo z obavy před propadnutím jejich hlasu. Oběma důvodům do jisté míry rozumím. Nicméně v osobě Vladimíra Hučína, člověka s prověřeným pevným charakterem a jasnými názory, je zde pro voliče v obvodu Prostějov skutečně plnohodnotná, vpravdě konzervativní alternativa. O propadnutí hlasu také není třeba hovořit a to nejen proto, že volba do Senátu je dvoukolová, ale hlavně z toho důvodu, že Vladimír Hučín ve volebním klání zvítězí.

Chápu sebevědomí paní Hemerkové - stojí za ní mocná politická strana, která navíc zvítězila v posledních volbách do Poslanecké sněmovny. Přesto jsem přesvědčen, že v jejím případě je skutečně správnou věcí podpora Vladimíra Hučína. A i když si uvědomuji, že po této výměně názorů je taková věc nadmíru obtížná, rád bych o tuto správnou věc tímto paní Hemerkovou požádal. Tedy: Paní Hemerková, prosím Vás, usnadněte zvolení Vladimíra Hučína do Senátu Parlamentu ČR tím, že stáhnete svoji kandidaturu a podpoříte jej. Nepochybuji o Vašem pravicovém založení. Tímto krokem uděláte pro pravici v této zemi to nejlepší co můžete. Děkuji Vám.

 

14. září 2006

Jan Kubalčík

místopředseda Konzervativní strany

www.konzervativnistrana.cz

 

Zasláno také na adresu ivana@hemerkova.cz, kterou jek disposici na webové prezentaci paní Hemerkové.