PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

Upozornění: Tento text se nemusí shodovat s oficiálním stanoviskem Konzervativní strany (pokud takové stanovisko existuje)

04.06.2009
Kategorie: Právo

Autor: Richard Houška

Kam se zaběhli "hlídající psi demokracie"?

Obvinění vaječných vrhačů z mítingu ČSSD v Brně. Zveřejněno se souhlasem autora.


Tento týden byl v Čechách překročen Rubikon, i když se to stalo ve městě, kterým protékají jen Svitava a Svratka. V roce 20. výročí „Sametu", přesně 1. června 2009, na předvolebním mítinku ČSSD v Brně, vytahovali příslušníci Policie ČR v civilu z davu ty, kteří se pokusili hodit vajíčkem po politicích této slovutné, tradiční, parlamentní politické strany. Tři mladíci, z toho jeden šestnáctiletý, byli odvedeni na služebny, vyslechnuti a druhý den obviněni z výtržnictví. Hrozí jim až dva roky nepodmíněně.

Dá se předpokládat, že se brněnští policisté svou horlivostí snažili vlichotit novému ministru vnitra Pecinovi, který v nedávném rozhovoru pro tisk projevil touhu, prodloužit si pobyt ve funkci i po volbách, o kterých ČSSD předpokládá, že je jasně vyhraje.

Pro obsah sdělení tohoto článku není podstatné, ale nezmínit to nelze, že pan Pecina (produkt severočeské hnědouhelné lobby a vášnivý propagátor likvidace severočeských obcí v důsledku důlní činnosti), byl a je ČSSD a hlavně panem Paroubkem (produktem Kočků a Ďuričků), do funkce ministra vnitra protlačován i přes podezření, že se tak děje v rozporu se zákonem o střetu zájmů. Ve své stávající funkci předsedy Antimonopolního úřadu ČR totiž v několika probíhajících kauzách kontroluje sám sebe, tedy Ministerstvo vnitra ČR. Argumentace, že už nic nepodepisuje, je asi stejně věrohodná, jako tvrzení většiny obžalovaných v Norimberském procesu, že o koncentrácích a o tom, k čemu slouží, neměli ani tušení.

Co však podstatné je, že, ať už z jakýchkoli pohnutek, policejní šéfové z Brna poslali na mítink propagující ČSSD „tajné", kteří „zcela objektivně" sbírali pouze děti, odpůrce soc-dem. politiky, kteří svůj postoj vyjadřují, pravda, ne příliš šťastně, hozením vajíčka, zatím co rozzuřené, deštníkem a pěstmi se ohánějící příznivce(dle verbálního projevu nejspíše bývalé funkcionáře KSČ nebo milicionáře) ČSSD, nechali řádit do dnešního dne bez povšimnutí.

Také Vám to, milí čtenáři, něco silně připomíná? Brutální řádění policie na CzechTeku, Paroubkem schvalované jako profesionální zákrok, mělo na svědomí pár uniformovaných, zakomplexovaných jedinců, což spíše svědčilo o nedostatečnosti psychologických testů užívaných při přijímajícím řízení k Policii ČR. Ale tajní v civilu hájící „právo a pořádek" a klid na práci pouze tak, jak to vidí jedna politická strana, to už je jiné kafe. To už je „kvalitativní posun" v chápání role policie ve společnosti.

Napíšu to zcela bez obalu - je to papalášské, hnusné, komunistické, totalitní a naposledy to bylo k vidění v roce 1989. Pan Pecina, pakli že to bylo následkem jeho přání, se tak řadí hned vedle Nosků, Kopeckých, Štrougalů, Baráků a Obzinů, pro které bylo používání neuniformované policie proti občanům vlastní země běžnou, každodenní rutinou. Taková policie se opět stává Sborem národní bezpečnosti.

Tuto tendenci posiluje i jmenování pana Komorouse náměstkem ministra, a to za cenu obejití lustračního zákona. Tento člověk, pro kterého bylo, dle vlastního psaného prohlášení, největším životním cílem sloužit v totalitní StB, který ještě nedávno obhajoval kriminalizaci nemocných s roztroušenou sklerózou pěstujících si pár kytek konopí, nás má chránit proti extremismu!?

Proto je na místě se ptát: Kam se poděli všichni ti strážci demokracie - pánové Václav Havel, Otakar Motejl, Petr Uhl, proč po pondělku 1. června 2009 nekřičí hrůzou a nevydávají jedno protestní prohlášení za druhým? Proč novináři, prý hlídající psi demokracie, také zbaběle mlčí? Jak je možné, že pro prezidenta země je větším ohrožením demokracie študákem hozené vejce po prolhaném papalášovi, než tajná policie v ulicích, hájící zájem jedné politické strany? Kde zůstali s protesty herci, spisovatelé, zpěváci, ono „kulturní svědomí národa"? To nám bylo v totalitě opravdu tak skvěle, že si neuvědomujeme nebezpečí, které brněnský policejní zásah představuje? Kde je distanc ODS a dalších parlamentních demokratických stran?

Zatím je těmto absurditám, odehrávajícím se 20 let po pádu totality v režii strany, která nasála neskutečné množství těch největších kariéristů z řad okresních a krajských kádrových rezerv KSČ, příslušníků StB a jejích práskačů, ze kterých jsou dnes poslanci, senátoři a hejtmani, ještě možné zabránit. Ještě je možné jít k podzimním předčasným volbám a volební lístek ČSSD vhodit místo do volební urny do koše.

A jestliže špičky ODS, KDU-ČSL a SZ podpoří vládu, jejíž ministr vnitra nazývá mladé lidi fašisty jen proto, že dávají najevo svou nespokojenost s lhaním a se zadlužováním státu, které budou muset jednou splácet, s politikou na jedné straně nehorázného rozdávání těm, kteří pro tuto společnost za celý život nevytvoří ani halíř hodnoty a na straně druhé okrádání úspěšných a pracovitých, tak jak jí představuje ČSSD ve svých volebních heslech, potom patří do koše i volební lístky těchto stran.

 

4. června 2009

 

Ing. Richard Houška

 

Autor je jedním z těch, kteří v listopadu 1989 objížděli náměstí na Hané a vysvětlovali lidem, že to, co se děje v Praze, není kontrarevoluce, ale pokus o jejich lepší budoucí život, zatímco většina současných, i těch nejvyšších politiků doma potichu čekala, jestli se to náhodou nezvrtne.