PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

Upozornění: Tento text se nemusí shodovat s oficiálním stanoviskem Konzervativní strany (pokud takové stanovisko existuje)

30.03.2002
Kategorie: Lidská práva

Autor: Jiřina Fuchsová

Výzva Čechům v zahraničí

Volby 2002


1)                   Ústava ČR zaručuje každému občanu účast na svobodných demokratických volbách. Z prezidentem Václavem Havlem na červen 2002 vyhlášených českých VOLEB 2002 budou tisíce a tisíce rodilých českých občanů v zahraničí, jejichž uznání českého občanství je jim od roku 1993 protiprávně a zločinně násilím zadržováno, vyloučeny.

 

2)                   Státní volební komise rozhodla  údajně  losem, že všechny volební hlasy odevzdané kdekoli v zahraničí se budou "automaticky" přičítat kandidátům na jižní Moravě. Toto "rozhodnutí" naprosto popírá ústavou zaručené právo každého voliče účastnit se voleb v té obci, městě, nebo volebním okrsku, který si sám svobodně vybere. Pokud volič z Plzně nemá právo vybírat kandidáty v Plzni, volič z Prahy v Praze a volič odkudkoli kdekoli si sám přeje, nelze hovořit o svobodných demokratických volbách.

 

3)                   Na celém území USA a Kanady byly určeny pouze 4 volební místnosti, kam se voliči mohou fyzicky dostavit. Aby se mohli voleb zúčastnit, požaduje od nich Ministerstvo vnitra ČR, aby k předběžné registraci zaslali poštou originály svých českých cestovních pasů, amerických řidičských průkazů a podobných dokumentů, jejichž případná ztráta nebo zneužití může přímo ohrozit majitele těchto dokumentů. Vystavovat potenciální české voliče v zahraničí těmto neúnosným rizikům, výdajům za opisy, překlady a notarizace všech - k volbám kandidátů na jižní Moravě - Ministerstvem zahraničí vyžadovaných dokumentů, je nevstřícné, byrokratické, proti všem rozumným zásadám umožnit, v co nejširší míře, aby se českých parlamentních voleb 2002 mohlo zúčastnit co největší množství oprávněných voličů.

 

4)                   MZV sice vyžaduje od potenciálních českých voličů v zahraničí, aby se prokazovali občanskými průkazy a cestovními pasy ČR, zároveň ale doznává, že na zastupitelských úřadech ČR jsou tyto dokumenty pro Čechy v zahraničínedostupné.

 

5)                   Z výše uvedených a mnoha mnoha dalších důvodů, žádáme tímto všechny rodilé Čechy trvale, občasně nebo jen dočasně v zahraničí, aby - pokud nejsou rodáky z jižní Moravy a nejsou tudíž na výsledcích voleb v jihomoravském regionu přímo zainteresováni, aby tzv. demokratické volby 2002 v naší společné vlasti bojkotovali. Prosíme je, aby svou účastí nepomáhali těm, kdo absurdní kosmetické "české volby 2002" vydávají za krok k demokracii, ke skutečné rovnosti v lidských a občanských právech na území naší České republiky. V neposlední řadě žádáme všechny své spoluobčany, rodilé Čechy v zahraničí, ať mají jedno, dvojí, nebo víceré státní občanství, aby svou neúčastí na tomto dalším podvodu všech, nejen některých občanů ČR, manifestovali svoji solidaritu s těmi dodnes žijícími oběťmi nacistického a komunistického násilí v bývalém Československu, kteří jsou dnes (nejen) v USA, v Kanadě a na Novém Zélandě a kteří přes všechny své nadlidské a dvanáct let trvající snahy o nápravu (!) zůstávají dodnes protiprávně, protiústavně a zločinně okradeni o uznání svého českého občanství, eventuální majetkové restituce a o právo účastnit se českých voleb.

 

(Zdroj informací: Americké listy, čtvrtek 7. března 2002)

 

Jiřina Fuchsová

Památník zahraničních (1939-1989) Čechů

P.O.Box 66453, Los Angeles, Ca 90066

 

jfuchs@sprynet.com