PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

Upozornění: Tento text se nemusí shodovat s oficiálním stanoviskem Konzervativní strany (pokud takové stanovisko existuje)

08.12.2003
Kategorie: Lidská práva

 

Sorosovy finance mění kulturu.

Informace z vatikánské agentury Zenit o směřování investic známého finančníka.


Datum: 8. 12. 2003

Zpravodajství Res Catholica č.193/2003 na serveru www.res.catholica.cz

 

Vatikánská agentura Zenit přinesla 6. prosince analýzu shrnující zprávy o působení institucí financovaných Georgem Sorosem. Jeho nadace zastřešuje "Institut otevřené společnosti", založený v roce 1993 pro působení postkomunistické Evropě. Později expandoval do více než 50 zemí na všech kontinentech.

Zenit cituje bulletin Foundation Watch vydávaný washingtonským "Centrem výzkumu kapitálu", podle něhož "Institut otevřené společnosti" "hojně financuje liberální propagandistické skupiny a aktivisty radikální levice".

V letech 1998-2003 Institut udělil přes 150 grantů ve výši 31 milionů dolarů na pro-potratové programy. Z nich čerpalo "Plánované rodičovství", ale také "Liga pro potraty a reprodukční práva", která získala 700.000 dolarů jen na televizní programy.

Další oblastí Sorosova působení je legalizace drog: Lindesmithovo centrum, usilující o legalizaci marihuany, dostalo v letech 1994-1999 4 miliony dolarů, po spojení s další pro-drogovou organizací dostalo v roce 2000 3.5 milionu dolarů.

Soros financuje také úsilí o legalizaci euthanasie. "Projekt Smrt v Americe" získal v roce 2000 patnáctimilionový grant. Jeho cílem je změnit postoj veřejnosti k asistované sebevraždě: podobně působí organizace označované názvem "Důstojnost", které dostávají od Sorose granty ve výši desítek a stovek tisíců dolarů.

Potraty propagují Sorovy nadace především mimo Spojené státy. Zpráva "Institutu otevřené společnosti" běduje nad úspěchy ochránců života v Chorvatsku, Lotyšsku, na Litvě a na Slovensku. V reakci na to od roku 2002 Sorosovy nadace "poskytují finance na posílení lokální a regionální propagace, zvláště v oblastech, kde je právo na potrat ohroženo".

Do budoucna se hodlá "Institut otevřené společnosti" soustředit na projekty "velké změny" (sea change), tedy na zásahy v globálním měřítku. Jak napsal Soros do Chronicle of Philanthropy, je jeho cílem globální otevřená společnost.

Od roku 1982 vydal Soros 3.8 miliardy dolarů na projekty změn ve společnosti: v roce 2002 to bylo téměř půl milionu dolarů.

Soros investuje i do přímých politických akcí: z těch uvádí Zenit převrat v Gruzii a plánovanou porážku George W. Bushe v příštích volbách.

 

Zdroj: Zenit