PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

Upozornění: Tento text se nemusí shodovat s oficiálním stanoviskem Konzervativní strany (pokud takové stanovisko existuje)

19.02.2003

 

Proč podporuji USA

Převzato se souhlasem autora i redakce z Neviditelného psa.


Jsem rád, že můj příspěvek, ,,Proč nebudu hlasovat pro EU'' vyvolal tak zajímavou odezvu a navázal bych na něj s přípěvkem, ve kterém bych rád objasnil proč podporuji USA a jsem pro svržení pana Saddáma Husajna vojenskou silou. Dovolím si předložit několik bodů a případný scénář, jak by se situace mohla vyvinout pokud se tak nestane.

 

1. Saddám Husajn se dostal k moci pomocí vražd a státního převratu a jedním z prvních činů, které učinil, bylo, že přepadl v té době oslabený Írán a doufal, že si pomůže k územním ziskům. To se mu po určité době přestalo dařit a tak začal válku měst tzn. odstřelování civilistů ve městech raketami SCUD a dalšími dodanými ze SSSR čti Ruska a dalších socialistických států. Když se mu nadále nevedlo, tak začal používat proti Íráncům i chemické zbraně. Rovněž začal válku tankerů, tzn. defakto způsobování ekologických škod potápěním íránských tankerů s ropou v Perském zálivu.

Tohle jeho válečné dobrodružství stálo za 8 let válčení přes milion mrtvých a další raněné a zmrzačené a dá se dále říct, že tím že napadl Írán, jen podpořil radikální muslimské kruhy v Íránu v době, kdy se v této zemi rozhodovalo, jakou se dá Írán po svržení šáha Páhlavího cestou, zda se stane islámským, demokratičtějším nebo levicovým státem. Saddám tento problém nepřímo vyřešil tím, že dal radikálním ajatolláhům do ruky zbraň a nepřítele - světský režim a pod hesly boje za islám tak poměrně lehce vyřídili i vnitřní opozici a udělali tím pádem na dlouhá léta a možná i dodnes z Íranu baštu proti amerického a protizápadního šiítského islámského terorismu.

 

2. Saddám Husajn se nerozpakoval použít chemické zbraně proti vlastnímu civilnímu obyvatelstvu. Ve vesnici Halabdža v Kurdistánu jim padlo za oběť vice než 5 tisíc převážně žen, dětí a starých lidí.

 

3. Již od počátku, kdy se chopil moci usiluje o získání zbraní hromadného ničení a jak už jsem uvedl není pro něho problém je použít. A můžu jen říct děkuji izraelskému letectvu, že mu v červnu 1981 rozbili napadrť jeho jaderný reaktor v Osiraku, který mu mimochodem dodala Francie.

 

4. V roce 1990 bez vypovězení války napadl a obsadil Kuvajt, svého spojence z doby války proti Íranu, čímž zakonkuroval jiným borcům, kteří to měli ve zvyku, herr Adolfu Hitlerovi z Německa a soudruhovi Josifu Vissarionoviči Stalinovi ze SSSR, popřípadě soudruhovi Leonidovi Brežněvovi.

 

5. V době války v zálivu začal odstřelovat raketami SCUD především civilní cíle v Saudské Arábii a naprosto bezostyšně napadl i Izrael, který se války neúčastnil. Herr Adolf Hitler a soudruh Stalin měli také ve zvyku přepadat neutrální státy.´Belgičané s Holanďany a Finové by mohli vyprávět. Rovněž se mu nepříčilo použít západní občany, kteří měli tu smůlu a padli mu jak v Iráku nebo okupovaném Kuvajtu do rukou, jako živé lidské štíty chránící jeho jednotky a vojenská zařízení. Totéž dnes činí se svým vlastním civilním obyvatelstvem.

 

6. Když ho koalice pod vedením USA vykopala z Kuvajtu, podpálil ropná pole a opět způsobil obrovskou ekologickou katastrofu a těžká zdravotní postižení lidem, kteří byli obětí zplodin z hořících vrtů.

 

7. V podmínkách příměří bylo, že zničí a vydá veškeré zbraně hromadného ničení. Máme 12 let po válce a dodnes jsou zde oprávněné pochybnosti o tom, zda Saddám Husajn tyto zbraně opravdu všechny vydal nebo zničil. Zatím to vypadá, že se dobře bavil neschopností OSN. Po té co v roce 1998 vyhodil nepohodlné zbrojní inspektory OSN z Iráku, měl dost času na dokončení výzkumů a případné převedení vývoje a výroby do jiného ,,spřáteleného státu''. Takže mu nyní stačí jen vývoj a výrobu financovat a inspektoři opravdu nemusí najít v Iráku hledané zbraně. Ty můžou být v Íránu, kam už předtím v roce 1991 přelétla valná část iráckého letectva aby se vyhnula zničení spojeneckým letectvem, můžou být v Jemenu, Sůdánu, KLDR a tak by se dalo pokračovat. Proto je důležité i zastavit přívod peněz a ten nepřestane, pokud bude Saddám Husajn u moci.

 

8. Irák, ve kterém umírají děti na nemoci a lidé hladem, a odpůrci sankcí z toho viní USA, má dost peněz na to, aby platil rodinám palestinských sebevrahů, kteří podnikají v Izraeli atentáty proti izraelským civilistům v diskotékách, pizzeriích, obchodních domech atd. Toto je jasná podpora terorismu.

 

Co už proboha je nutné dále dokazovat o zločinnosti jeho režimu a o nutnosti jeho svržení silou? Pokud se pacifisté za každou cenu ať to stojí co to stojí, obávají civilních obětí, ty bohužel určitě budou, ale bohužel je s nimi nutno počítat. Historie ale jasně dokazuje, že pokud se podstoupí toto riziko co nejdříve, jsou pak tyto oběti daleko menší.

 

Uvedu dva příklady:

V roce 1938 Francie a Anglie dlouho váhaly se zásahem proti Hitlerovi i když ten by se asi tehdy nebyl schopen se spojenému útoku těchto států a Československa s dalšími spojenci z Malé dohody ubránit. A v Německu tehdy byla nechuť k válce jak v armádě tak i mezi civilisty. Kdyby to udělali mohli zachránit desítky milionů lidských životů.

Stejnou nechutí k válce trpěli i Finové, kteří se v době získání nezávislosti po I. sv. válce vymanili z ruského područí a nemuseli budovat lepší světlejší zítřky. Měli sice vysokou životní úroveň, vynikající školství atd. Nicméně, když je Sověti - Rusové v roce 1939 napadli, tak Finové zjistili, že se nemají čím bránit, protože ani životní úroveň ani vynikající školství je před bolševickým tankem neochrání, na to se lépe hodí spíš dělo nebo granát. Hluboce se klaním před Finy, že i v této situaci si dokázali ubránit svou nezávislost a ještě dokázali za 5 měsíců poslat do komunistického ráje kolem 1 mil. soudruhů. Přesto ztratilo Finsko přes 50 tisíc km2 svého území a padli desetitisíce Finů a to jenom proto, že si demokraticky zvolená vláda odmítla připustit, že by se mohli ocitnout se svým sousedem ve válečném stavu a zesměšňovala maršála Mannerheima, který tuto možnost předpokládal.

Být připraven na válku přece neznamená, že ji chci. Opačným případem je stát Izrael, kde má obrana státu naprostou přednost,protože jen pokud je armáda dost silná, aby byla schopna uhájit nezávislost státu, tak je možné dále zvyšovat vzdělanost obyvatelstva a jeho životní úroveň. Kdyby Izrael nepodnikl preventivní válku proti arabským sousedům v roce 1967 a dal na ujišťování francouzského prezidenta de Gaulla, že Francie bude garantovat územní celistvost a nezávislost Izraele, tak už by Izrael dnes zřejmě neexistoval a Arabům by se zřejmě povedlo ,,nahnat Židy do moře'', tak jako to stálo v příručkách syrské armády. Francie tehdy ústy svého prezidenta nabádala Izrael ,,proboha jen nevypalte první výstřel''. Když dal Izrael přednost vlastní bezpečnosti před ujišťováním Francie, tak se jim tento stát pomstil tím, že vyhlásil embargo na dodávky zbraní do Izraele, přesto že již měl Izrael zaplaceno 50 letounů Mirage 5. Trvalo dlouhá léta, než dostal Izrael své peníze zpět. Naopak začala Francie dodávat zbraně jakýmkoliv Arabům, kteří o zbraně požádali např. Irák, Libanon, Lybie atd. Opravdu Francie je spojenec k nezaplacení. Pánbůh nás před takovým chraň. Jen tak mimochodem, Syřané údajně vysílali v jejich televizi přímým přenosem jako kratochvíli pro obyvatelstvo mučení zajatých sestřelených izraelských letců.

Nakonec bych si dovolil uvést možný scénář dalšího vývoje v oblasti, a ve světě pokud nedojde k neprodlenému svržení Saddáma Husajna.

Sadám Husajn dokončil díky váhání OSN a nejednotnosti NATO v nejmenované třetí zemi vývoj jaderné, chemické nebo bakteriologické zbraně, a ze špatně střežené ruské základný nebo výzkumného ústavu mu nějaký ruský, dolarů chtivý občan odprodal plutonium nebo jiné suroviny nutné k výrobě patřičné zbraně, kterou Saddámovi Husajnovi vyvinuli jeho vědci.

A následný postup je jednoduchý. Saddám Husajn prostřednictvím Palestinců pracujících na ropných polích v Kuvajtu a Saudské Arábii propašuje příslušnou zbraň na ropná pole a sebevražedný atentátník ji odpálí a Saddám Husajn vyhrožuje, že pokud proti němu budou podniknuty vojenské akce, zamoří i irácká ropná pole. Je ohroženo více než 60 % světové produkce ropy. Saudská Arábie a Kuvajt jsou na dlouhá léta vyřazeni jako producenti ropy a v Saudské Arábii je svržen královský rod Saudů a vlády se chopí islámští radikálové podporováni Íránem a Irákem. Další monarchie v zálivu se otřásají v základech. Volby v Egyptě vyhrávají radikální muslimské síly, které vzápětí omezují kontakty s USA.

Saddám Husajn a Rusko se stávají největšími vývozci ropy a diktují si podmínky za jakých budou ropu dodávat. Rusko chce opět svou zónu vlivu v Evropě a posiluje svůj vliv na úkor USA a evropští členové NATO a EU mimo Británie jsou nuceni na nátlak Rusů rozbít své spojenectví s USA, protože jim jinak hrozí naprosté hospodářské zhroucení. Irák si jako jednu z podmínek dalších dodávek ropy klade zničení státu Izrael a požaduje aby se evropské státy nevměšovaly do nastávajícího konfliktu mezi Araby a Izraelem, jinak, že budou bez ropy. Arabské armády útočí na Izrael za tichého souhlasu Evropy. Jedině USA jdou Izraeli na pomoc, ale kvůli nedostatku ropy mu nejsou schopni pomoci patřičnou silou. Izraeli hrozí bezprostřední nebezpečí zničení a po utrpěných ztrátách mezi civilním obyvatelstvem se rozhoduje použít proti útočícím arabským armádám jaderné zbraně. Oběti jdou do stovek tisíc mrtvých.

Čína využívá oslabení USA a podniká invazi na Tchaj-Wan a po těžkých bojích ho ovládne a s tím i třetinu světové výroby mikroprocesorů a dalších počítačových komponentů. USA neschopné vést válku na tolika frontách vyklízejí pozice v Evropě, stahují se zpět a uvažují o použití jaderných zbraní proti Číně a nadále se soustřeďují pouze na obranu amerického kontinentu.

Evropa se kompletně dostává do ruské zóny vlivu a Rusové se dostávají ke špičkovým technologiím. Čína potřebující si zajistit do budoucna výživu a zdroje pro své obyvatele, začíná rozšiřovat svou zónu vlivu do dalších států jihovýchodní Asie a vojensky obsazuje Indočínu.

KLDR přepadá Jižní Koreu a vytlačuje Američany z Korejského poloostrova. Je tak potvrzeno strategické spojenectví Čína - Rusko, mimochodem vyhlášené již před několika lety.

Věříte, že by se to nemohlo stát?

 

19. února 2003

 

 

Miroslav Víška