PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

Upozornění: Tento text se nemusí shodovat s oficiálním stanoviskem Konzervativní strany (pokud takové stanovisko existuje)

22.11.2010

Autor: František Kopečný

Lidské oběti ve 21. století?

Pronásledování křesťanů... V Pákistánu k smrti odsouzena paní Asia Bibi za "rouhání".


I u nás se objevila zpráva o trestu smrti pro pákistánskou křesťanku Asii Bibi. Ale to je jen špička ledovce. Pro nás je těžko pochopitelné, že existuje světové náboženství, jehož bůh Alláh vyžaduje lidské oběti. V řadě islámských zemí jsou to vraždy v souladu s platnými zákony např. v Pákistánu, Iránu a dalších zemí se zákonem šaria. Jsou přinášeny ale i nelegální oběti formou tak zvaných vražd ze cti, kdy většinou vlastní rodina usmrtí svého člena, který zradil Alláha tím, že si zvolil jiné náboženství nebo přestal věřit. Těch jsou ročně tisíce (jen ve Spojených státech se jich odhaduje na jeden tisíc za rok). Je to opravdu ve shodě se svatou knihou muslimů, koránem?

          Jsme ještě pamětníky toho, že lidé byli vražděni, protože měli jinou představu o světě, než komunisté. Svět není schopen zastavit utrpení obyvatel současných zemí, kde ještě vládnou komunisté. Zde suverénně vede KLDR. Tam mají hlad i obyčejní lidé. Jak to musí vypadat v severokorejských koncentrácích, kde houfně mřou tisíce lidí, kteří si dovolili mít jiný názor, než Kim Ir Sen a jeho potomci?

          Proč je situace ve světě tak tristní? Ekonomicky silný Západ totiž v „legálním" zabíjení daleko překonává výše uvedené země. Místo ochrany svých nenarozených dětí jich ročně zabíjí víc, než stačil břídil Hitler „legálně" zlikvidovat v plynových komorách i báťuška Stalin v gulazích. To je jistě morální příčinou mlčení nebo neúčinných opatření proti výše uvedeným skutečnostem. Lze očekávat, že se k potratům brzo rozšíří i legalizace eutanázie, což výrazně urychlí už tak hrozivé vymírání indoevropského Západu. To i včetně dnešního Ruska, kde se ještě přidává tradiční alkohol s následkem nejkratší průměrné délky života jeho obyvatel. Kultura smrti slaví úspěchy na celé čáře.

          Výhled na vítězství umírněného islámu je iluzorní asi stejně jako socialismus s lidskou tváří. Navíc je dialog s islámem třeba brát jako nereálný, vždyť korán přímo vybízí své vyznavače k obelstívání nevěřících. Radikalizují se naopak i tak „mírumilovná" náboženství jako hinduismus a buddhismus. Překvapuje to zvláště v Indii, kde její skryté kastovnictví nahrává šíření maoismu a vzdělávání nejnižší vrstvy obyvatel křesťanskými institucemi je proti němu účinnou obranou.

          Uvědomí si konečně svět, že jeho nadějí je posledními papeži nabízená a prosazovaná civilizace lásky? Zajisté to není poprvé v historii, kdy je rozvinutá civilizace ohrožena zevnitř. „Svoboda je náročná; neudrží se sama od sebe, končí právě tehdy, když se pokouší být bezmezná." (Kardinál Ratzinger: Naděje pro Evropu).

Ing. František Kopečný, Přerov