PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

Upozornění: Tento text se nemusí shodovat s oficiálním stanoviskem Konzervativní strany (pokud takové stanovisko existuje)

14.06.2002

 

Kuvajtský deník sděluje, že J. Arafat uložil na svůj osobní účet 5,1 mil. dolarů z Arabského fondu.

Se souhlasem převzato od Výzkumného ústavu médií Středního východu (MEMRI)


THE MIDDLE EAST MEDIA RESEARCH INSTITUTESpecial Dispatch Series - No. 390

June 14, 2002

No.390

Český překlad:Kuvajtský deník sděluje, že J. Arafat uložil na svůj osobní účet 5,1 mil. dolarů z Arabského fondu.Kuvajtský deník Al-Watan zveřejnil 7. června následující zprávu:"Al-Watan včera obdržel ze soukromých zdrojů v káhirské filiálce Arabské banky dokumenty dokládající, že Jásir Arafat uložil 5,1 mil. dolarů na osobní účet s jeho jménem. Podle uvedených zdrojů jde o krádež Arabských pomocných fondů zřízených pro Palestince ujednáním mezi Arafatem a vedoucím káhirského úřadu jménem Ramzi Khouri.

Zdroje uvedly, že podle těchto dokumentů byly tyto fondy zřízeny na osobním účtu prezidenta Arafata pro účely krytí některých jeho osobních výdajů, včetně výdajů jeho manželky Suhy a jejich dcery, které žijí v Paříži a ve Švýcarsku.

Zdroje dále uvedly, že o této krádeži neví nikdo kromě některých nejbližších Arafatových společníků, včetně vedoucího jeho káhirského úřadu Ramzi Khouriho a Chálida Slama, původem z Iráku, jehož pravé jméno je Muhammad Rašíd a který je jedním z "nejvýše postavených a nejvlivnějších" poradců Jásira Arafata. Před několika týdny Muhammad Rašíd na pokyn Jásira Arafata údajně zakoupil 14 % akcií Jordanian Cement Company pro PSCS, z fondů, které Arafat obdržel od Arabských států kolem Zálivu "v zájmu zvýšení výnosů Arafatových investic v zahraničí", ve světle zvýšení cen cementu v důsledku vzrůstu poptávky vyvolaném rekonstrukcí toho, co Izraelci zničili během nedávného útoku na města na západním břehu Jordánu.

Zdroje dodávají, že fondy získané palestinskými úřady z Kuvajtu i dalších zemí Zálivu byly určeny Výboru pro rekonstrukci domů v Hebronu (měla být rozdělena mezi jejich obyvatele) zničených izraelskými buldozery během intifady, ale tyto peněžní prostředky ke svým adresátům nedorazily. Místo toho si je rozdělili palestinští předáci blízcí Jásiru Arafatovi a někteří čelní představitelé hnutí Fatah vedeného Arafatem.

Občané, jimž byly tyto prostředky určeny, se odvolali k vedoucímu výboru, příslušníku hebronského rodu Al- Qawasmeh, ale nezískali nic. Většina potravinové pomoci určené Palestinskému autonomnímu území se údajně prodávala na izraelských a palestinských trzích a nedostalo se jí tedy chudobným a potřebným. Tito začali"volat z plných plic", že je nutno ustavit lidový výbor pro distribuci pomoci, neboť ztratili veškerou důvěru vůči palestinské správě a jejímu aparátu.

List Al-Watan k této zprávě dodává fotokopie dokumentů získané od káhirského zdroje dokládající, že Arafat uložil na svůj osobní účet v káhirské Arabské bance částku 5,1 mil. amerických dolarů.