PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

12.09.2011

Autor: Svatopluk Kalužík

Stížnost na nic

Pietní shromáždění k 10. výročí útoků z 11/9 - mediální ohlasy


Ano, mýlit se je lidské. Ale tentokrát, když jsem dostal (mailem) pozvánku na pietní shromáždění k uctění památky obětí 11. září, byl jsem velmi vděčen kolegovi Rejmanovi (a samozřejmě řadě dalších lidí) za organizaci celé akce. Když jsem si potom přečetl:

Pietní shromáždění se uskuteční v neděli 11. září v 17:00 na Jungmannově náměstí v Praze 1. Na shromáždění promluví ministr obrany Alexandr Vondra, poradce premiéra a ředitel Občanského institutu Roman Joch, poslanec Marek Benda a další hosté, zpěvem doprovodí Pavel Bobek, modlitbu za oběti terorismu přednese Dan Drápal,..."

řekl jsem si: tak zvučná jména, zazpívá i Pavel Bobek, „no špica" (abych použil kus hantecu), škoda, že mám takové pilno, rád bych do Prahy zajel, no ale tentokrát se o akci alespoň dozvím z televize a kousínek atmosféry snad z malé ukázky zažiji. Že to nebude dlouhé jsem tušil, že se ale budu tak mýlit, to mne skutečně nenapadlo.

Pravda, mohla mne varovat „omluvenka" pana primátora. Jeho sekretářka napsala velmi kusým způsobem:

Dovolte mi touto cestou omluvit účast pana primátora Bohuslava Svobody na Pietním shromáždění občanů k 10. výročí teroristického útoku na USA, které se bude konat v neděli 11. září na Jungmannově náměstí."

Sice jsem se podivil, že si pan primátor najde čas na dokonce záštitu pochodu homosexuálů a nenajde čas na dle mého hlubokého přesvědčení daleko významnější akci, ale říkal jsem si, nu což, je tam i tak dost slovutných lidí. Ale asi to mělo jen silně uhasit můj optimismus.

A v čem že spočíval můj omyl? Nejlépe se to dá osvětlit příměrem - vtipem:

Povídá brněnský hudebník pražskému: „Víš, co se o Tobě povídá v Brně?" Pražský muzikant na to: „Nevím." Tak brněnský pokračuje: „No, že máš špatný smysl pro rytmus, občas ti ujede tón a máš mastné vlasy!" Pražský se oplátkou ptá brněnského: „A víš, co se o Tobě povídá v Praze?" „No, nevim, co???" „... NIC!"

A přesně stejný je můj omyl. Z veřejnoprávních zpráv jsem se dozvěděl o tom, že pražští hasiči vzpomněli památku svých kolegů hasičů z New Yorku, že byl koncert The Plastic People a dál ... NIC!

Je to tím, že pořadatelem byla Konzervativní strana, nemají v ČT rádi pana Vondru nebo pana Bendu? Nebo je to tím, že komunisté (i když bývalí) nemají rádi žádné akce, kde se nepálí americká vlajka?

Zkuste ještě nějaký jiný důvod, třeba tomu společně přijdeme na kloub - moc rád se poučím, jak to ve skutečnosti v námi placené televizi funguje...

RNDr. Svatopluk Kalužík

předseda Městského sdružení Konzervativní strany Brno