PODPORUJEME

Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

17.02.2018

Autor: Konzervativní strana

„Nedozírné následky“

Vyzýváme hnutí STAN k přehodnocení rozhodnutí jednat o podmínkách podpory vlády ANO 2011.


Konzervativní strana zaznamenala v otevřených zdrojích ochotu hnutí Starostové a nezávislí (STAN) jednat s hnutím ANO 2011 o podmínkách podpory vlády hnutí ANO 2011.

Konzervativní strana považuje tento krok za nešťastný a vyzývá tímto hnutí STAN k přehodnocení rozhodnutí jednat o podmínkách podpory vlády ANO 2011. Vedou nás k tomu zejména tyto důvody:

1. Preference „menšího zla" v této podobě, takováto snaha zabránit „nedozírným následkům"*), vede v konečném důsledku pravidelně nikoli k zabránění nejhoršímu, ale zejména k podílu „záchranců" na zhoubném vývoji a jejich spoluodpovědnosti za něj. Zároveň se tím také vytváří účinné politické alibi pro „hlavního pachatele". Hranice mezi přijatelným a nepřijatelným, která má být ostře nasvícena, se tak stále více nezodpovědně zamlžuje, což vážně komplikuje možnosti řešení v budoucnu.

2. Prakticky se nedá zajistit, aby v Poslanecké sněmovně v aktuálním složení hnutí ANO 2011 nadále nehlasovalo ve shodě zejména se stranami KSČM a SPD, přičemž zabraňovat takovému postupu bude tím obtížnější, čím blíže bude řádný termín příštích voleb do Poslanecké sněmovny.

3. Tento krok zásadně a negativně ovlivní možnosti širšího společného postupu ve volbách do Senátu Parlamentu ČR, jejichž důležitost je, s ohledem na akutní ohrožení ústavního pořádku naší země, mimořádná.

Konzervativní strana konečně vyzývá hnutí STAN, pokud se navzdory uvedeným důvodům odhodlá zmíněná jednání vést, aby jako nepodkročitelnou podmínku stanovilo předložení čistého lustračního osvědčení všemi členy vlády v čele s premérem, neboť aktuální stav de facto přítomnost konfidentů komunistické Státní bezpečnosti ve vládě České republiky legitimizuje pro futuro. Probíhající trestní stíhání pana Babiše je pak sice pouhým symptomem, nikoli podstatou jeho působení na politické scéně, ale i tato okolnost by jej měla z vlády jednoznačně vylučovat.

Nicméně, správným postupem je nechat pracovat Ústavu a již nyní se připravovat na příští volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR - nejlépe neodkladnou iniciací jednání vedoucích k maximalisaci počtu mandátů, který (s ohledem na specifické vlastnosti volebního zákona) demokratické strany mohou v těchto příštích volbách do Poslanecké sněmovny získat.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

předseda

 

*) Spojení používané gen. Ludvíkem Svobodou po invazi vojsk Varšavské smlouvy pod vedením Rudé armády do ČSSR v srpnu 1968, dnes trefně připomínané Bohumilem Doležalem.