PODPORUJEME

Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

03.05.2017

Autor: Konzervativní strana

K vládní krizi: NE předčasným volbám

Konzervativní strana opět varuje před vypsáním předčasných parlamentních voleb.


Konzervativní strana odmítá řešení současné vládní krize vyhlášením předčasných voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Ústava ČR, byť postupem doby stále více zmrzačelá, pořád nabízí správnou cestu vážně míněných pokusů o sestavení vlády, která vrcholí jmenováním premiéra na návrh předsedy Poslanecké sněmovny. Je v zájmu občanů naší země, aby mohli sledovat politickou representaci při řešení nastálé situace a dostali příležitost se také podle toho uvážlivě rozhodnout, koho v podzimních volbách, v řádném termínu, podpoří svým hlasem.

Konzervativní strana kritizovala vyhlášení předčasných parlamentních voleb v roce 2009 a předvídala jejich zpochybnitelnost. Tyto předčasné volby následně skutečně zrušil Ústavní soud. Konzervativní strana kritizovala účelovou změnu Ústavy, která usnadnila rozpuštění Poslanecké sněmovny, a vyzývala a vyzývá k odstranění této změny. Konzervativní strana kritizovala vyhlášení předčasných parlamentních voleb v roce 2013, po kterých bylo bezprecedentním způsobem umožněno silám usilujícím o rozvrat ústavního pořádku naší země, aby se razantně chopily podílu na moci. Byli jsme svědky toho, jak se ministrem a místopředsedou vlády stává osoba bez čistého lustračního osvědčení - tedy situace, která byla do toho okamžiku po více než dvě desetiletí zcela nemyslitelná.

Nyní jsme tedy svědky dalšího dějství, variace na stále se opakující téma. Konzervativní strana opět varuje před záměrem některých politiků rozpustit na základě účelově přijaté změny Ústavy Poslaneckou sněmovnu a vypsat předčasné parlamentní volby. Varujeme před takovým postupem už jen na základě toho, jak špatnou zkušenost s předčasnými parlamentními volbami máme. Z postupu, který je na hraně či za hranou Ústavy nemůže nikdy vzejít správné řešení.

 

Za Konzervativní stranu

 

Jan Kubalčík, místopředseda

Tomáš Müller, kancléř