PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

05.03.2018

Autor: Konzervativní strana

Bureš a Falmer ruku v ruce

Připomínáme poslancům zvoleným ANO, že jsou zavázáni nikoli ke slepému následování příkazů pana Babiše, ale k vykonávání mandátu „v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí“.


Konzervativní strana protestuje proti zvolení soudruha Zdeňka Ondráčka předsedou sněmovní komise pro kontrolu GIBS. Kázání soudruha Filipa, agenta StB Falmera, v duchu „kdo toto zvolení kritizuje, není demokratem", je nehorázné. Bolševická drzost by nás však překvapovat neměla. Stejně tak bychom však neměli být překvapeni spoluprací hnutí ANO 2011 s KSČM - vždyť jejich předsedové toho mají tolik společného. Bylo by zvláštní, kdyby si nerozuměli.

Konzervativní strana vnímá zvolení soudruha Ondráčka jako další z vážných projevů kritické společenské a politické situace České republiky, kdy je předsedou vlády člověk, který je evidován jako konfident totalitní tajné policie, který není schopen věrohodně vysvětlit původ svého majetku při začátcích svého podnikání, a jehož nebývalý konflikt zájmů stále narůstá - mimo jiné také uvedeným zvolením soudruha Ondráčka.

Konzervativní strana však musí konstatovat, že k tomuto zvolení došlo i v důsledku indolence parlamentní demokratické oposice, v tomto případě rozsáhlé nepřítomnosti zvolených opozičních poslanců (ať jsou již předkládané důvody jakékoli...). Veřejné protesty, zajisté oprávněné, pochopitelné a Konzervativní stranou podporované, jsou pokusem o nápravu takto zbytečně napáchaných chyb - pokusem z principu méně efektivním, než je náležité parlamentní působení. Tyto protesty však mohou také posloužit k tomu, aby demokratickým stranám připomenuly jejich povinnosti v Poslanecké sněmovně. Nicméně je zřejmé, že hlavní odpovědnost za zvolení soudruha Ondráčka nese, jako nejsilnější parlamentní frakce, hnutí ANO 2011, tedy s ohledem na charakter tohoto hnutí zejména jeho předseda Babiš.

Konzervativní strana konečně považuje za pozoru hodné, s jakou rychlostí se v posledních hodinách pan Babiš od zvolení soudruha Ondráčka distancuje. Pan Babiš se však své odpovědnosti zbavit nemůže. Je nutné v této souvislosti připomínat poslancům zvoleným za hnutí ANO 2011, že složený slib poslance je zavazuje nikoli ke slepému následování příkazů pana Babiše, ale k vykonávání mandátu „v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí".

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

předseda