PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

26.04.2007

Autor: Konzervativní strana

Shromáždění „Radar? Jen malá splátka za svobodu!“

Tisková zpráva o konání veřejného shromáždění „Radar? Jen malá splátka za svobodu!“ na podporu zřízení radarové stanice armády USA na území ČR.


Ve čtvrtek, 26. dubna 2007, na náměstí Svobody v Brně, se od 16:30 hod. konalo veřejné shromáždění na podporu zřízení radarové stanice armády USA na území ČR, které pořádala Konzervativní strana.

Konzervativní strana vyjadřuje podporu přítomnosti armády Spojených států amerických na území České republiky již řadu let. Názor Konzervativní strany na tuto problematiku je dlouhodobě konzistentní.

V politickém programu Konzervativní strany (2002, 2003) lze nalézt, že Konzervativní strana bude „Podporovat udržení vojenské a politické přítomnosti USA v Evropě, včetně umístění základen armády USA na území České republiky, pokud o to vláda USA požádá.

Podrobný zahraničně-politický program Konzervativní strany (2004) to rozvíjí takto: „Samotná přítomnost armády USA na našem území zvýší podstatně bezpečnost ČR. Lze však v takovém případě očekávat i další doprovodné dopady. Může jít o výrazný lokální ekonomický rozvoj, což dokladují reakce reprezentací těch regionů v západní Evropě, o kterých se spekulovalo, že je armáda USA opustí. Jiným takovým dopadem může například být zvýšený zájem USA o ČR a tím např. ještě silnější tlak USA na nápravu postavení řady občanů USA - Čechů, na které neměla zjevně zájem žádná z našich polistopadových reprezentací.

Nedávný Sněm Konzervativní strany (31. března 2007) přijal usnesení v tomto znění: „Konzervativní strana podporuje zřízení radarové stanice armády USA na území ČR.“.

Ruská federace se právem obává ztráty vlivu (což je skutečným důvod podrážděné reakce), který na našem a polském území stále uplatňuje prostřednictvím spolupracovníků, kteří se rekrutují z řad komunistů a bývalých příslušníků a konfidentů totalitních tajných policií (viz např. Zpráva o prověrce vojenských zpravodajských služeb, která před několika týdny vyšla ve Varšavě, resp. zrušení polské vojenské kontrarozvědné služby Wojskowe Służby Informacyjne k 30. září 2006). Zvýšený zájem našich spojenců a na něj navazující vytvoření tlaku na podstatné zkvalitnění bezpečnostních standardů na našem území by vedl k výrazným komplikacím v činnosti takových osob. Přesně to je však v zájmu občanů České republiky.

 

Jan Kubalčík

místopředseda

 

kontakt: Svatopluk Kalužík, 602 501 853