PODPORUJEME

Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

04.09.2001

Autor: Jaromír Morávek

Politické harašení starými zbraněmi

Malý povzdech na konci prázdnin...


Okurková sezóna končí a dosběry již jen potvrzují, že se politici, kteří nám vůbec o prázdninách nechyběli, vracejí do svých parlamentních hnízdišť zase většinou politikařit.

Protože vskutku nikomu nechyběli, dovolili si však nechybět media všeho druhu, a tak jsme jako poplatníci veřejnoprávní televize mohli vidět, jak se po obrazovce prohánějí, čestpracují a socialisticky nažívají různí herci anticharty a jak opěvují socialismus v realistických socialistických filmech, zvláště o mládeži a kolektivizaci venkova. A téměř všude si troufají nejen novináři, absolventi novinářské fakulty bývalého ministerstva vnitra při Vysoké škole policejní SNB. Slyšel a četl jsem celou řadu komentářů a recensí, kritik a analýz, pod kterými jsou podepsáni bývalí politruci, rozkazem strany doktoři (RSDr.), opěvující nedávný socialismus s lidskou tváří a pomlouvající již i to málo co je dobrého dnes. Neobracejí se však dovnitř sebe sama, ani nevidí své souputníky z VUMLú, KPŠek a různých vysokých stranických školení, kteří zprivatizovali téměř co šlo, aby se tu nedalo poctivě podnikat.

Kdo však nejpoctivěji suploval socialismus a pěkně tvrdý, to byli především státní úředníci, vzešlí z bývalé komunistické byrokracie. Co se mých známých dozvědělo za novinky při nenadálých průtazích v řízení, které nevyplývaly z žádného zákona, ale ze směrnic, metodických pokynů a pod., které klidně upravovaly zákony, aby tyto vyhovovaly především úřednické branži. A tak se blbá nálada a politická nevůle množí a šíří jako mor.

Všude kam oko dohlédlo, to čpělo zahnilým socialismem, v kterém se nenimrají již jen uklizečky, ale především ti, kteří jej uměli dokonale využívat. Asi již i ten přetřený socialismus namodro přestal vynášet, a tak se hledá, zda se na smetišti bývalého režimu přece jenom něco nenajde. A dojemná starost o občana nabývá na obrátkách, jenom se jaksi vytrácí meritum problému. Bývalí komunisté jsou jako bývalí černoši. A tak mě nezbývá než začít pochybovat, zda jsem ještě na 50 rovnoběžce nebo někde kolem rovníkové Afriky.

S chudobou a na dluh to začíná být na pováženou i se státem. Parlament sice rozhodl, že státní dluh se bude krýt emisí dluhopisů, ale co naplat, nikdo tyto bezcenné papíry nekupuje. Takže namísto, aby se objevili za reálné peníze u věřitelů, skladují se ve sklepě ČNB, a ten se bude nadstavovat. Pokud to tak bude pokračovat, nebude za chvíli ani státní dluhopisy za co tisknout.

A pak to bude muset přijít, státní parazitismus bude muset odejít na pracák, kde již bude zavřeno. A dělat se nikomu pořádně nechce. No přece nebudeme dělat na komunisty a hlavně ty převlečené.

 

V Branišovicích dne 4.9.2001

 

Jaromír S. Morávek

autor je publicista a ekonomický poradce, člen předsednictva Konzervativní strany