PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

22.06.2012

Autor: Konzervativní strana

Nezapomeňme!

ke Dni památky obětí komunistického režimu


Konzervativní strana

  1. si opět připomíná 27. červen, Den památky obětí komunistického režimu;
  2. ctí památku Milady Horákové, ale i Jana Buchala, Oldřicha Pecla a Záviše Kalandry, kteří byli 27.6.1950 spolu s ní zavražděni, stejně jako již o rok dříve zavražděného generála Heliodora Píky, který se v roce 1945 odvážil protestovat proti záboru Podkarpatské Rusi Sovětským svazem, a všech odpůrců totality, kteří si v komunistických žalářích a koncentračních táborech „odseděli" přes milion let.

Zrůdnost komunistického režimu nebyla pouze v justičních vraždách a zinscenovaných procesech. Snad ještě horší byl požadavek, aby obyvatelstvo těmto zločinným aktům tleskalo. Ti, kdo dobrovolně a rádi podepisovali petice, dožadující se trestu smrti pro „zrádce", si zaslouží odsudek a pohrdání. Nepochopitelné a morálně odsouzeníhodné je i to, že se stále najdou lidé, kterým nevadí být členy strany, nesoucí ve svém názvu „komunistická". Je to jeden z důsledků toho, že se někteří vůdcové sametové revoluce tím či oním způsobem postarali, aby zločiny komunismu zůstaly nepotrestány. Morální zdraví našeho národa vzhledem k těmto skutečnostem zůstává narušeno a podlomeno. Panuje obecné přesvědčení, že i dnešní zločiny, páchané některými klíčovými politiky, zůstanou nepojmenovány, nevyšetřeny a nepotrestány. Je smutné až tragické, když národ nemůže věřit ve spravedlnost. Tuto víru mu komunisté vzali - a doposud se mu nevrátila. Podmínkou návratu důvěry je připomínání zločinů komunismu a samozřejmě i potrestání současných zločinců; tak se vrátí společnosti vědomí, co je spravedlnost.

Představitelé Konzervativní strany se u příležitosti Dne památky obětí komunistického režimu tradičně zúčastní pietního aktu u Památníku účastníků protikomunistického odboje a obětí komunistické zvůle v Brně Bohunicích (tentokrát již v pondělí, 25.6., ve 13:30), aby jejich památku uctili. Vyzýváme k tomu všechny občany.

 

Za Konzervativní stranu

Martin Rejman

předseda