PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

28.11.2013

Autor: Konzervativní strana

Nedopusťte zrušení lustračního zákona!

Výzva Konzervativní strany


Snaha některých politiků, aby byl zrušen tzv. lustrační zákon - sice nedostatečný, ale jediný nástroj, jak zamezit příslušníkům či spolupracovníkům StB, Lidových milicí a jiných represivních složek totalitního režimu v působení ve státní správě - je nejen politováníhodná a urážlivá pro všechny oběti komunistické zvůle, ale je přímým a nebezpečným útokem na demokracii, na vládu zákona, na svobodu celého společenství. Krajní nebezpečí spočívá v tom, že případné zrušení lustračního zákona odstraňuje poslední překážky na cestě k vlivu a moci pro takové lidi, kteří přesvědčivě prokázali, že jsou bezohlednými nepřáteli demokracie, zákona a svobody. Je tedy alarmující, když pravděpodobný příští předseda vlády zlehčuje důležitost lustračního zákona a tvrdí, že většinu lidí nezajímá a že důležitější je mít funkční vládu. Ano, je důležité mít funkční vládu, ale vládu stran, které si uvědomují, že pro dobré vládnutí je nutné také trvat na principech, které brání vládu zákona a demokracii.

Konzervativní strana proto vyzývá občany, aby proti snahám zrušit lustrační zákon protestovali, aby organizovali protestní akce, a aby se připojili k Petici za zachování a dodržování lustračního zákona, jejímž autorem je občanské sdružení ProtiAlt.

Konzervativní strana také vyzývá všechny poslance a senátory: bude-li Parlamentu návrh na zrušení lustračního zákona předložen, neuposlechněte případný nátlak vašich stranických vedení, poslechněte své svědomí, braňte svobodu společenství a hlasujte proti takovému návrhu.

Za Konzervativní stranu

Josef Bílek, předseda

28. listopadu 2013