PODPORUJEME

Pochod pro život 2024


Petice za přesun velvyslanectví ČR v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma



Svobodu!


Konzervativní noviny


Občanský institut

Občanský institut


Konzervativní listy


Hodonínská výzva


petice_proti_zakonu_adopce_dti_pro_homosexualy

Petice proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"


Třetí odboj

TřetíOdboj.cz


VítěznýÚnor.cz


Aliance pro rodinu


wilberforce.cz

Institut Williama Wilberforce


klubod.cz/

Klub na obranu demokracie

14.01.2013

Autor: Konzervativní strana

Konzervativní strana vyzývá spoluobčany k volbě Karla Schwarzenberga prezidentem České republiky

Tiskové prohlášení ke 2. kolu presidentských voleb


Konzervativní strana přivítala s velkou úlevou výsledek 1. kola přímé volby prezidenta naší země, který dává dobrou šanci panu Karlu Schwarzenbergovi ve 2. kole zvítězit a stát se tak třetím prezidentem v historii České republiky. Je to do značné míry výsledek toho, že se značná část voličů rozhodla na základě občansky odpovědné úvahy, tedy v zájmu postupu toho středopravicového kandidáta, který měl největší šanci oslovit většinu občanů této části politického spektra a porazit ostatní kandidáty. Jsme rádi především proto, že nám to dává naději, aby naším příštím prezidentem nebyl někdo, kdo může být jakkoli spojován se zločinnou Komunistickou stranou Československa a kdo se uchází o podporu KSČM. Bylo by to politicky, společensky a morálně špatné a symbolizovalo by to, že jsme jako národ nepoučitelní.

Uvědomujeme si, že situace ve druhém kole přímé volby prezidenta je velmi nejistá. Ačkoli pan Karel Schwarzenberg nebyl a není naším stranickým kandidátem, podpořili jsme jej již v prvním kole a jsme připraveni podpořit jej ze všech sil i nyní, neboť jsme přesvědčeni, že bude důstojným representantem České republiky. Nic není rozhodnuto. Aby skutečně uspěl, musí jej volit nejen velká většina našich občanů, kteří jsou středopravicovými voliči, ale i ti voliči levice, kteří si uvědomují důsledky, které by mělo vítězství Miloše Zemana na klima v naší společnosti. Vyzýváme proto občany, aby vzali vážně svoji odpovědnost, šli k volbám a nevolili kandidáta komunistů.

Nepochybujeme, že každý, kdo volil Karla Schwarzenberga v prvním kole, bude jej volit i v kole druhém. Vyzýváme k tomu také ty, kteří volili paní Fischerovou a Roithovou a pány Dientsbiera, Fischera, Franze a Sobotku: dejte hlas Karlovi Schwarzenbergovi.

Příjďte 25. a 26. ledna zvolit pana Karla Schwarzenberga prezidentem České republiky!

Martin Rejman

předseda